Cardiologie

De afdeling Cardiologie is een gespecialiseerde afdeling van het Thorax Centrum Twente. Hier worden patiënten behandeld of opgenomen met alle voorkomende hartaandoeningen.

Beter voorkomen dan genezen

Naast de behandeling van hartklachten zoals hartritmestoornissen, hartklepafwijkingen of andere hartspierziekten, besteden onze cardiologen ook veel aandacht aan het (opnieuw) voorkomen van risicofactoren voor het ontstaan van hartziekten. Hierbij kunt u denken aan een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte en ongezonde leefgewoonten.

Gespecialiseerde behandelingen

Op onze afdeling vinden naast diagnostiek ook complexe behandelingen aan het hart plaats. Zo werden er in 2013 maar liefst 2129 dotterbehandelingen van de kransslagaderen verricht, 605 Pacemaker en Inwendige Cardio Defibrillators geïmplanteerd en 522 katheterablaties uitgevoerd voor het behandelen van hartritmestoornissen.

Specialisten aan het woord


Dr. Verhorst: “Een gezonde leefstijl en het leven vieren, dat zijn de beste medicijnen”


Dr. Scholten: “Boezemfibrilleren hoeft weinig invloed te hebben op de kwaliteit van het leven”

Opleiding Cardiologie in MST

Naast de klinische zorg wordt er veel tijd en aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Klik hier voor meer informatie over de opleiding Cardiologie.

Thorax Centrum Twente

Het Thorax Centrum Twente (TCT) dient als basiscentrum voor alle zaken rondom het hart en is daarom ook nauw betrokken bij de specialismen Cardiologie, Cardio-thoracale chirurgie en Longchirurgie. Deze verbindingen liggen er niet alleen intern, ook vanuit andere ziekenhuizen en huisartsen wordt verwezen naar het Thorax Centrum Twente, mede dankzij de hoogstaande specialistische zorg op het gebied van hartklachten. Lees hier meer over Thorax Centrum Twente.

Waar bent u naar op zoek?