Gipskamer

Op de gipskamer wordt u geholpen door een gipsverbandmeester. Dit is een gespecialiseerd verpleegkundige die de opleiding tot gipsverbandmeester heeft afgerond. Hij of zij behandelt patiënten met letsels aan het steun- en bewegingsapparaat. De gipsverbandmeester behandelt verschillende letsels die geïmmobiliseerd, gecorrigeerd of ondersteund moeten worden. Bij deze letsels behoren natuurlijk botbreuken, maar ook spier- en peesproblematiek. Wondzorg en aangeboren afwijkingen als bijvoorbeeld klompvoetjes en scoliose worden ook op de gipskamer behandeld.

De gipsverbandmeester maakt gebruik van verschillende materialen en technieken. Er wordt dus niet alleen gewerkt met gips van zowel mineralen als kunststof, maar ook voor tapebandages, braces en dynamische spalken kunt u bij ons terecht. Door de grote diversiteit aan producten en mogelijkheden kan de gipsverbandmeester in samenspraak met de behandeld arts per patiënt inventariseren welke behandelmethode bij de patiënt het beste is.

Op onze gipskamer is een team van 7 gipsverbandmeesters werkzaam, op de locaties Enschede en Oldenzaal. De patiënten die worden gezien op de gipskamer zijn afkomstig van verschillende specialismen, waaronder orthopedie, chirurgie, plastische chirurgie, reumatologie, neurologie en neurochirurgie.

Gipskamer actueel

Waar bent u naar op zoek?