Contact

Hier vindt u contactgegevens van afdelingen in MST bij hemato-oncologische aandoeningen.

Daarnaast vindt u hier meer informatie over patiëntenvereniging Hematon.

Interne Geneeskunde Hematologie / Oncologie

Medisch Spectrum Twente
Koningsplein 1, Route E25
7512 KZ  Enschede

Tel: (053) 487 24 40

Hematologische Intensive Care

De Hematologische Intensive Care is de afdeling waar hematologische en oncologische patiënten verpleegd worden, hoewel het  soms ook voorkomt  dat er algemeen interne patiënten op deze afdeling opgenomen worden. De patiëntencategorie op deze afdeling heeft vaak een lage eigen afweer, waardoor ze snel vatbaar zijn voor infecties. De afdeling is speciaal ingericht op de opvang van dit soort patiënten; ten opzichte van andere afdelingen gelden er daarom ook een aantal specifieke regels:

  • Eigen fruit is op deze afdeling is niet toegestaan, dit omdat fruit wat te lang blijft liggen, fruitvliegjes kan veroorzaken. Als een patiënt graag een stuk fruit wil, zal dit worden aangeboden door de voedingsassistent.
  • Bloemen zijn ook niet toegestaan, dit omdat het water en de bloemen zelf vliegjes en bacteriën kunnen aantrekken. Kunstbloemen zijn wel toegestaan.
  • Vanaf 1 januari 2014 is er besloten om de patiënten geen handen meer te geven, dit omdat de meeste bacteriën via de handen verspreid worden. Zo willen we kruisbesmetting van persoon op persoon tot  een minimum beperken, met als doel de veiligheid van de patiënt.

De Hematologische Intensive Care draagt aandacht en passie uit voor de patiënt en gaat daarbij daadkrachtig te werk.

Waar bent u naar op zoek?