Wachttijden Plastische chirurgie

Hier vindt u de wachttijden van Plastische chirurgie.

Geactualiseerd: klik hier voor de datum waarop de wachttijden geactualiseerd zijn.

Wachttijden polikliniek

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Enschede: 10 Spoed < 1 week
- carpaal tunnel syndroom 10
- moedervlekken en (pre)maligne huidaandoeningen 28
Oldenzaal: 28 Spoed < 1 week
- carpaal tunnel syndroom 28
- moedervlekken en (pre)maligne huidaandoeningen 28

Wachttijden behandelingen (na bezoek aan polikliniek)

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Borstreconstructie 14 De wachttijd voor borstreconstructies met lichaamseigen weefsel (DIEP lap) is ongeveer een jaar.
Carpaal tunnel syndroom operatie 14
Dupuytren operatie 14
Triggerfingerrelease 14

Toelichting termen

Toegangstijd polikliniek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op deze website staan gemiddelde wachttijden voor de behandelingen en de 3e beschikbare plek bij de poliklinieken vermeld (volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit). Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Wachttijden

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan dan met u bekijken of u elders sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Waar bent u naar op zoek?