Seksuologie spreekuur

Uw huisarts kan u verwijzen naar dit spreekuur. Seksuele problemen zijn vaak moeilijk bespreekbaar, maar komen wel vaak voor. Voorbeelden zijn geen zin hebben in vrijen, niet of moeilijk seksueel opgewonden raken of pijnklachten bij de coïtus (gemeenschap). Soms zijn deze problemen tijdelijk en gaan ze vanzelf weer over; soms blijven ze bestaan of verergeren ze.

Om u goed te kunnen begeleiden bij seksuele klachten werkt de gynaecoloog, nauw samen in een multidisciplinair team met de bekkenfysiotherapeut en de klinisch psycholoog , die allen als aandachtsgebied seksuologie hebben.

Wij hebben werken prima samen en overleggen maandelijks over de aanpak bij seksuele klachten. Tevens zijn we een opleidingsziekenhuis, dus het kan ook zijn dat een arts-assistent in opleiding of een co-assistent bij het seksuologie spreekuur aanwezig is. Indien u daar bezwaar tegen maakt verzoeken wij u dit kenbaar te maken.

Voor meer informatie hierover is de folder seksuele problemen bij vrouwen NVOG (Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie).

Waar bent u naar op zoek?