Spoedklachten? Meld u bij de huisarts of bel 112

Wij zien dat minder patiënten zich melden op de SEH en Eerste Harthulp. Patiënten met klachten als pijn op de borst, neurologische uitval en buikpijn lijken weg te blijven. Het kan zijn dat mensen met deze spoedklachten de huisarts en daarmee de SEH vermijden om het ziekenhuis niet extra te belasten, of omdat ze bang zijn in contact te komen met patiënten met het coronavirus. Als u ernstige medische klachten heeft, kunt u zoals altijd terecht op de Spoedeisende Hulp (SEH) van MST. Ook nu de druk op de zorg is toegenomen door het coronavirus.

Spoed is spoed

Ondanks alle maatregelen rondom het corona-virus blijft het van groot belang om bij acute ziekten wel hulp te zoeken. Wij roepen daarom op om acute hartklachten zoals pijn op de borst, plotseling opgetreden benauwdheid of wegrakingen wél bij huisarts/huisartsenpost (of 112 bij hevige acute klachten) te melden. En bel direct 112 bij acute verlamming, spraak- of taalstoornis.

Niet doorlopen met ernstige klachten

Als je te lang wacht kunnen complicaties ontstaan. Het is niet goed om thuis te blijven of te lang door te lopen met ernstige klachten. Verwaarloosde en onvoldoende behandelde hartklachten kunnen leiden tot blijvende schade aan het hart. Acute behandeling van een beroerte kan blijvende invaliditeit voorkomen. De artsen in MST benadrukken daarom: ‘Als er echt iets is, twijfel niet en meld u gewoon bij de huisarts!’

Waar bent u naar op zoek?