Op woensdag 6 september is het kader van de zorgvriendenweek een sponsoractie in de binnentuin van MST. De Tour de Friends is een fietsevenement waar iedereen zich voor kan aanmelden. Dat kan individueel of met een team. Met de opbrengst koopt MST sporttoestellen voor de binnentuin.

Aanmelden kan via de website steunjouwziekenhuis.nl. Het inschrijfgeld is 30 euro per persoon,  daarnaast proberen deelnemers geld van sponsors te krijgen. Op 6 september start ronde 1 om 16.00 uur, ronde 2 om 17.00 uur en ronde 3 om 18.00 uur. Bij iedere ronde is er een instructeur, die de fietsers begeleidt. Na een warming up trappen de deelnemers in 40 minuten hun sponsorgeld bij elkaar. Youri Mulder en wethouder Niels van den Berg fietsen ook mee, evenals Alwie Kroeze, die zich ook van zijn sportieve kant laat zien. Ook de bestuurders van MST zijn van de partij.

Wie niet mee wil fietsen maar wel een bijdrage wil leveren of de deelnemers wil aanmoedigen is op 6 september vanaf 16.00 ook van harte welkom in de binnentuin. Op een aantal plekken kan via een QR-code geld gedoneerd worden.

Waar bent u naar op zoek?