Start nieuwe wegwerkzaamheden Zuiderval – Haaksbergerstraat

Houdt u rekening met extra reistijd

Vanaf maandag 26 oktober starten de werkzaamheden aan de tweede fase van project De Kop. Dit betekent dat de rotonde Zuiderval – Haaksbergerstraat en de Haaksbergerstraat tussen de inrit van MST en de rotonde Zuiderval zijn afgesloten voor verkeer. Verkeer dat vanaf de Zuiderval komt, kan dus niet meer over de rotonde, maar rijdt richting het ziekenhuis via de huidige busbaan op de Haaksbergerstraat.

Hoe kom ik bij de ingang Haaksbergerstraat voor Radiotherapie en Diagnostisch Centrum Twente?

U kunt alleen aan komen rijden vanaf de Zuiderval. Via de huidige busbaan op de Haaksbergerstraat rijdt u dan naar de ingang Haaksbergerstraat.

Weer vertrekken vanaf MST

Wilt u weer vertrekken? Dan slaat u bij de uitrit rechtsaf richting het centrum van Enschede. U vervolgt uw weg naar de Koningstraat. Rijd via de doorsteek over het voormalige Dish-terrein naar de Ripperdastraat of vervolg uw weg via de Beltstraat weer de stad uit.

Hoe kom ik bij de haal- en brengparkeerplaatsen bij de hoofdingang MST Koningsplein?

U kunt alleen aan komen rijden vanaf de Zuiderval. Via de huidige busbaan op de Haaksbergerstraat rijdt u naar de Koningstraat. U rijdt om de hoofdingang van het MST heen en komt uit bij de haal- en brengparkeerplaatsen. Wilt u weer vertrekken? Rijd dan via de Beltstraat weer de stad uit.

Hoe kom ik bij de H.J. van Heekgarage inrit West?

U kunt de parkeergarage bereiken via de Ripperdastraat. Ook kunt u aan komen rijden vanaf de Zuiderval. Via de huidige busbaan op de Haaksbergerstraat rijdt u naar de Koningstraat. Over het voormalige Dish-terrein is een doorsteek aangelegd, die u naar de parkeergarage leidt. Wilt u weer vertrekken? Rijd de parkeergarage weer uit en vervolg uw weg via de Ripperdastraat de stad uit.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De planning is dat de nieuwe kruising Zuiderval-Haaksbergerstraat in maart 2021 weer open gaat voor verkeer. Alle werkzaamheden voor fase 2 zijn naar verwachting in juli 2021 klaar. Wilt u meer weten over deze werkzaamheden? Kijk dan op www.enschede.nl/dekop

Waar bent u naar op zoek?