De tentoonstelling ‘Joodse artsen en de Holocaust’ in MST locatie Enschede is vandaag officieel geopend. Op grote panelen in de hal worden indrukwekkende verhalen en foto’s vertoond uit die tijd.

Over de tentoonstelling
Artsenfederatie KNMG heeft een reizende tentoonstelling gemaakt van tien panelen. Hiermee willen zij artsen en studenten gezichten geven die slachtoffer zijn geworden van de Holocaust. De panelen vertellen aan één kant welke gevolgen de bezetting had voor dokters, en met name Joodse. Aan de andere kant vertellen de panelen de persoonlijke verhalen van holocaustslachtoffers.

Jan den Boon opent tentoonstelling Joodse artsen in MST
Voorzitter RvB Jan den Boon en KNMG-voorzitter René Héman

Officiële opening door voorzitter RvB Jan den Boon
Jan den Boon, voorzitter van de Raad van Bestuur, Eino van Duyn, voorzitter Medisch Stafbestuur en René Héman, voorzitter KNMG, openden de tentoonstelling vandaag. “We zijn vereerd dat de tentoonstelling ‘Joodse artsen en de Holocaust’ te zien is in Medisch Spectrum Twente (MST). De Tweede Wereldoorlog is zeker niet onopgemerkt aan MST voorbijgegaan. Als ziekenhuis vlakbij de grens met Duitsland werd ons ziekenhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitsland ingezet als oorlogshospitaal. Door middel van de tentoonstelling herdenken we de slachtoffers van de Holocaust, maar staan we ook stil bij het feit dat de vrijheid die wij kennen, niet altijd vanzelfsprekend is. Een generatie na de oorlog heeft in vrede geleefd, maar met de oorlog in Oekraïne blijkt dat vrede en democratie geen natuurlijke blijvende waarden zijn”, aldus Jan den Boon.

Tentoonstelling bekijken
De tentoonstelling is geplaatst in MST locatie Enschede bij het C-atrium, in de hal tussen de centrale receptie en het restaurant. De tentoonstelling staat tot en met 16 juni in ons ziekenhuis.

Tentoonstelling Joodse artsen holocaust KNMG
De tentoonstelling in MST
Foto: Ronald Meekel
Waar bent u naar op zoek?