Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Babyfoto actie MST start op Dag van de GeboorteDe coronacrisis zorgt voor extra onrust en onzekerheden bij aanstaande ouders melden de ziekenhuizen MST en ZGT, de kring Twentse Verloskundigen en Kraamzorg Samenwerkingsverband, gezamenlijk het Verloskundig samenwerkingsverband.

MST-gynaecoloog Jelle Baalman zegt „De capaciteit is op orde en de veiligheid is gewaarborgd. Zowel bij een bevalling thuis als in het ziekenhuis. Ook bij klachten die kunnen wijzen op corona blijft de keuze voor huis of ziekenhuis volledig bij de ouders liggen, benadrukt Baalman. „ Als je voor de coronacrisis voor het een hebt gekozen is er geen enkele reden om nu toch voor het andere te kiezen. Partners kunnen ook gewoon bij de bevalling zijn. Ook als ze klachten hebben. Al worden er dan wel extra voorzorgsmaatregelen genomen.”

Lees het hele artikel op tubantia.nl

Veelgestelde vragen

Het coronavirus is in Nederland bij veel mensen vastgesteld. Als je zwanger bent, maak je je hier misschien extra zorgen over. De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG) geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Bekijk de lijst van de NVOG

Waar bent u naar op zoek?