Tubantia: Interview met collega Kim Roelofs

Onderstaand artikel verscheen op 24 maart 2020 in Dagblad Tubantia. Het is een interview met onze collega Kim Roelofs. Het artikel belicht mensen die niet thuis kunnen werken, maar door moeten werken op locatie, in dit geval in ons ziekenhuis. Hoe ervaren ze dat?

Kim Roelofs is niet zo iemand die als jong meisje al wist dat ze verpleegkundige wilde worden. Nee, ze heeft lang getwijfeld over haar ‘roeping’. Na een bezoek aan een psychiatrische kliniek dacht ze die te hebben gevonden: die mensen helpen, dat leek haar interessant.

Ze studeerde in Den Haag, leerde een algemeen ziekenhuis kennen, maakte een wereldreis en trok twee conclusies. Ik ga nooit meer in een stad wonen, keer terug naar mijn geboortedorp Reutum. En: psychiatrie is niet mijn ding, maar de algemene verpleegkunde in een ziekenhuis wel.

Zo kwam ze in 2001 vastberaden het ziekenhuis MST in Enschede binnen. Inmiddels heeft ze daar alle afdelingen leren kennen, van traumatologie, longgeneeskunde, interne geneeskunde tot de acute zorg waar ze nu zit.

Lees het artikel verder op tubantia.nl

Waar bent u naar op zoek?