Op 20 juni heeft vereniging Wondplatform Nederland de kwaliteitsstandaard organisatie van wondzorg in Nederland aan Bas van den Dungen overhandigd, directeur-generaal curatieve zorg van het ministerie van VWS. De overhandiging, en aansluitend presentaties en de paneldiscussie met zorgverzekeraars, vond plaats op het ministerie.

Namens het Wond Expertise Centrum (WEC) van MST waren Robbert Meerwaldt, vaatchirurg en Miriam Blokhuis – Arkes, verpleegkundig specialist van het WEC aanwezig. Zij spraken over transmurale multidisciplinaire wondzorg in Twente. Robbert Meerwaldt is de voorzitter van de werkgroep die de kwaliteitsstandaard opgesteld heeft.

Over de kwaliteitsstandaard

De kwaliteitsstandaard organisatie van wondzorg in Nederland is tot stand gekomen op initiatief van de vereniging Wondplatform Nederland. WPN heeft in 2015 samen met de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en Zorginstituut Nederland de financiering gerealiseerd om de ontwikkeling van de kwaliteitsstandaard mogelijk te maken. Hierna heeft met ondersteuning van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten een intensief traject plaatsgevonden. WPN heeft hier de kennis en kunde van haar leden ingebracht.

De kwaliteitsstandaard is ontwikkeld vanuit een patiëntenperspectief. Zo kan de zorgverlening echt op basis van de zorgbehoefte van de patiënt worden ingericht. De standaard moet antwoord geven op vragen als: wanneer wordt een patiënt verwezen naar welke specialist(en); wie kan (hoofd)behandelaar worden; wie is de regiehouder en hoe wordt de zorg in de keten vergoed?

Patiëntentraject in beeld

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina