Het hele jaar door zetten circa 200 vrijwilligers zich in MST in om patiënten op allerlei vlakken te ondersteunen. Een onmisbaar onderdeel in onze organisatie! Vandaag, tijdens Nationale Vrijwilligersdag, bedanken we de vrijwilligers middels een welverdiende traktatie.

De vrijwilligers zijn op vele plekken in ons ziekenhuis te vinden. Ze vervullen functies als het begeleiden van patiënten (gastvrouw), patiënten naar de juiste plek brengen op de golfkarren, met kinderen spelen in de kinderopvang, het begeleiden van kinderen met hun ouders op de kinderafdeling, hulp bieden bij de geestelijke verzorging en het verspreiden van tijdschriften. Zij maken hiermee echt het verschil, omdat ze de tijd en ruimte hebben om dat beetje extra aandacht aan de patiënt te geven.

 

Vrijwilliger op golfkar met patiëntenPatiënten naar hun afspraak brengen

De medewerkers van de receptie zien dagelijks vele patiënten die graag door de vrijwilligers op de golfkar naar hun afspraak gebracht willen worden. “Als de vrijwilligers op de golfkar er niet zouden zijn, is de route in MST voor veel mensen lastig. Deze vrijwilligers zijn echt het kompas voor veel patiënten. Ze zijn betrokken, inlevend en geven een stukje rust aan onzekere bezoekers”, aldus de receptionisten.

 

Gastvrouwen in Thorax Centrum Twente

Ook in het Thorax Centrum zijn elke ochtend en middag vrijwilligers aanwezig. Hier zitten de gastvrouwen aan de balie om patiënten te begeleiden naar bijvoorbeeld de ruimte waar een ECG gemaakt wordt of naar de preoperatieve screening. “De gastvrouwen maken altijd een praatje met patiënten en doen ontzettend veel voor ons”, aldus secretariaatmedewerkers van het Thorax Centrum. “We horen van veel patiënten dat ze hun vriendelijkheid en hulp ontzettend waarderen”!

Ook vrijwilliger worden?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger in MST aan de slag te gaan? Laat het ons weten en we gaan samen kijken of er een passende plek voor je is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Davina – p.davina@mst.nl

Waar bent u naar op zoek?