Een metershoge stalen wensboom is eind 2020 in gebruik genomen als wensboom door stichting Vrienden van MST in locatie Enschede. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen een wens voor een ander in deze boom hangen.

De boom is ontworpen door Lonneke van Stichting AssortiMens in Oldenzaal. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met ASS (autismespectrumstoornis). De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau in Enschede dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. WISH3, waarmee MST samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent.

Wensen in deze tijd extra belangrijk

“Deze prachtige en maar liefst 5,5 meter hoge boom staat midden in ons ziekenhuis. Hier kunnen mensen hun wens achterlaten. Wensen die als doel hebben om de kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren, een lach op het gezicht te toveren, vertrouwen in het leven (terug) te krijgen of het (werk)plezier te vergroten.  Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen, want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig”, vertelde Sophia de Rooij, oud-voorzitter Raad van Bestuur.

Wensen indienen

Een wens indienen kan door een wenskaart in de boom te hangen of in de wensbox te stoppen. Ook kan er online een wens worden ingediend. De wensindiener kan aangeven wat hij kan doen om te helpen om de wens te vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door de stichting Vrienden van MST en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Over WISH3

De sociale onderneming, WISH3, creëert impact voor mens, omgeving en organisatie. De 3 P’s: People, Planet en Profit vormen hierbij het uitgangspunt. Een kunstobject wordt als start van het project ontworpen cq gemaakt  door mensen met een (arbeids)beperking, die op deze manier een podium krijgen in de maatschappij. Het object wordt zoveel mogelijk gemaakt van restproducten en de winst vloeit terug in de stichtingen waarmee het bedrijf samenwerkt. Het kunstobject wordt gebruikt als middel voor een wens- en organisatietraject. Dit traject biedt waardevolle resultaten voor een opdrachtgever: positieve impact op mens en omgeving, meer binding tussen mensen, minder (ziekte)verzuim, toename productiviteit medewerkers,, betrokken en gemotiveerde mensen, inzicht in het welbevinden en behoeften van de mensen. Meer over WISH3 op www.WISH3.nl

Waar bent u naar op zoek?