J.F. Goorhuis

Functie: Kinderarts
Bereikbaarheid: (053) 487 23 10
BIG Registratie: 89045443101

Introductie

Hallo, ik ben dokter Goorhuis, kinderarts in Medisch Spectrum Twente. De opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het UMCG in Groningen. Daar heb ik ook de opleiding tot kinderintensivist gedaan, dat is een dokter voor erg zieke kinderen die veel extra hulp nodig hebben, bijvoorbeeld van machines. Vervolgens heb ik 10 jaar op de Kinder Intensive Care en bij het Centrum voor Thuisbeademing in Groningen gewerkt. Sinds 2012 werk ik als algemeen kinderarts op de afdeling Kindergeneeskunde in MST .

In de acute kindergeneeskunde zorg ik met de andere kinderartsen voor de kinderen die snel heel erg ziek zijn geworden of een ongeval hebben gehad.  Op mijn spreekuur zie ik ook kinderen met langdurige ademhalingsproblemen waarvoor soms een tracheacanule ( buisje dat de luchtpijp met de buitenlucht verbindt) en/of thuisbeademing nodig is.  Twee keer per jaar doen we in MST een gezamenlijk spreekuur met de kinderarts en verpleegkundige van het Centrum voor Thuisbeademing UMCG.

Samen met dokter Oversteegen en dokter Tummers zorg ik voor kinderen met (verdenking op) hartproblemen. Voor deze kinderen hebben we indien nodig een speciaal kindercardiologisch spreekkuur, een gezamenlijk spreekuur met een cardioloog die veel van aangeboren hartafwijkingen weet en soms ook een kindercardioloog uit het UMCG.

Verder zie ik op de onze polikliniek kinderen met slaapproblemen en/of ademhalingsproblemen tijdens het slapen. Voor complexe slaaproblemen werken we samen binnen het slaapcentrum van MST of met het slaapcentrum voor kinderen in het ZGT.

Op woensdagmiddag heb ik spreekuur in Oldenzaal.

Aandachtsgebieden

  • Acute kindergeneeskunde
  • Kindercardiologie
  • Slaapproblemen
Waar bent u naar op zoek?