dr. C.M. Koopmans

Functie: Gynaecoloog-Oncoloog
Bereikbaarheid: (053) 487 23 30
BIG Registratie: 79065528001

Introductie

Hallo, ik ben Corine Koopmans en vanaf februari 2019 werkzaam als gynaecoloog-oncoloog in MST.

Tijdens mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik wetenschappelijk onderzoek verricht naar het inleiden van een bevalling bij zwangere vrouwen met verhoogde bloeddruk of zwangerschapsvergiftiging. Na deze opleiding heb ik de kans gekregen om mij verder te specialiseren tot gynaecoloog-oncoloog in het UMCG (Groningen).

Ik zie het als een uitdaging om samen met de patiënt het oncologische ziekteproces zo draaglijk mogelijk te maken. Patiënten en hun families die te horen krijgen dat ze kanker hebben; het is helaas de dagelijkse praktijk. Als oncoloog is het mijn taak om deze mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven zo optimaal mogelijk te begeleiden, vanaf het eerste moment dat ik ze als nieuwe patiënt op mijn poli tref tot en met de follow-up. Om goede zorg te leveren hebben wij nauwe samenwerking met andere specialismen in MST, met collega gynaecologen uit de Twentse regio en met gynaecoloog-oncologen uit het UMCG en Isala.

Aandachtsgebieden

  • Gynaecologische oncologie

Opleiding

  • 2000 – 2006 Geneeskunde, Rijksuniversiteit Groningen
  • 2003 Stage via ‘International Federation of Medical Students’ Associations’, afdeling Obstetrie & Gynaecologie, Thessaloniki, Griekenland
  • 2006 – 2011 Promotieonderzoek, Afdeling Obstetrie, Universitair Medisch Centrum Groningen. Proefschrift: ‘Management of Gestational Hypertension and mild Pre-eclampsia at term: The Hypitat trial’. Gepromoveerd onder leiding van prof. dr. B.M.J. Mol, prof. dr. J.A. Arnoudse en prof. dr. P.P. van den Berg.
  • 2006 – 2008 ANIOS Obstetrie & Gynaecologie, Martini Ziekenhuis, Groningen
  • 2008 – 2015 Opleiding tot gynaecoloog in UMCG (Groningen), Isala (Zwolle), MCL (Leeuwarden)
  • 2016 – 2018 Fellowship gynaecologische oncologie, UMCG (Groningen)

Publicaties

Waar bent u naar op zoek?