dr. B.J. Thio

Functie: Kinderarts
Bereikbaarheid: (053) 487 23 10
BIG Registratie: 49036535401

Introductie

Hallo, ik ben dokter Thio, kinderarts in Medisch Spectrum Twente en werkzaam op de afdeling kindergeneeskunde. De opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het LUMC te Leiden. Daarna heb ik de vervolgopleiding tot kinderlongarts in het VUMC te Amsterdam gedaan. Gedeeltelijk heb ik deze vervolgopleiding in Newcastle gedaan. Op een onderwerp in de kinderlonggeneeskunde heb ik promotieonderzoek gedaan, met als titel: the role of physical excersise and allergic rhinitis in childhood asthma.

Kinderlongarts

In MST ben ik algemeen kinderarts. Omdat ik kinderlongarts ben, zie ik veel kinderen met luchtwegklachten zoals astma en allergie. Samen met dokter Ottink heb ik de zorg voor kinderen met CF, cystic fibrosis of te wel taaislijmziekte. Op de vrijdagmorgen heb ik spreekuur in Oldenzaal.

Opleiden van dokters tot kinderarts

Samen met dokter Wegdam ben ik opleider, dat wil zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor de opleiding van de dokters die in opleiding zijn tot kinderarts. Ik begeleid ook dokters die nog niet in opleiding zijn bij het doen van onderzoek op het gebied van kinderlongziekten.

Waar bent u naar op zoek?