Patiënt aan het woord

Patiënt aan het woord

Jaarlijks delen vele patiënten hun persoonlijke verhaal met de specialisten en verpleegkundigen in ons ziekenhuis. Deze verhalen laten zien welke impact een klacht, behandeling of opname heeft op hun leven. Sommige van die ervaringen zijn hier te lezen. De verhalen van patiënten kunnen belangrijk zijn voor mensen met dezelfde klachten.

Ook uw verhaal vertellen?

Bent u behandeld in MST of nog steeds onder behandeling en wilt u daar graag over vertellen? Laat ons weten dat u graag geïnterviewd wilt worden. We nemen dan contact met u op. U kunt mailen naar website@mst.nl met onderwerp: Interview patiëntervaring.

  • Wij interviewen u over uw ervaring met MST.
  • Bij het artikel komt een foto. Die mag u sturen of kunnen we van u maken.
  • Het verhaal komt in de Huis aan Huis krant, op de website en onze social media.
  • De inhoud mag geen klacht over zorg of service zijn; daarvoor is dit middel niet bedoeld.
Als nierpatiënt komt Frans Oude Egbrink (78 jaar) vaak in het ziekenhuis. Op 21 maart wordt hij gedialyseerd. Hij voelt zich goed maar ineens wordt hij misselijk. Een uur later heeft hij hoge koorts. De dokter komt erbij en wil dat hij getest wordt op het coronavirus. De uitslag is positief.
“Mijn familie werd gebeld dat ze binnen dertig minuten naar het ziekenhuis moesten komen, om afscheid van me te nemen.” Lees het ontroerende verhaal van Charlotte (28 jaar).
Nienke Menkehorst (11) kreeg op jonge leeftijd te horen dat ze schoenmaat 45 zou kunnen krijgen. Daarom werd ze in MST geopereerd om de groei van haar voeten te stoppen. “Ik ben heel blij met het resultaat.”
Gerard Kokhuis
Gerard Kokhuis heeft twee keer een hartklepoperatie ondergaan. Na de operatie wilde hij direct beginnen met de hartrevalidatie. “Hoe sneller, hoe beter.”
Pleun over haar ervaring in MST
Na een heftig auto-ongeluk bijna een maand in een Duits ziekenhuis liggen. Het heeft Pleuns leven ruim drie jaar geleden behoorlijk op de kop gezet. “Begin dit jaar is pas mijn laatste bot genezen verklaard.”
Dit voorjaar scheurde de aorta van Henk Aalbers (68) waardoor hij een grote bloeding kreeg. Het was erop of eronder. “Als ik twee minuten later in het ziekenhuis was geweest, had ik het niet overleefd.”
Emanuel is nog maar 3 jaar oud en heeft acute lymfatische leukemie, een vorm van bloedkanker. Zijn moeder Demi kan niet wachten tot volgend jaar, wanneer Emanuel hopelijk genezen verklaard wordt.
Inge Nieuwe Weme
Een hartafwijking kan je leven op de kop zetten. Inge Nieuwe Weme (40) weet er alles van. Na de diagnose heeft ze haar toekomstplannen behoorlijk moeten bijstellen, maar ze moet niets weten van zielig in een hoekje zitten. “Ik heb geen pech, maar geluk; ik ben er nog!”
Richard van Bodegom
Sinds een paar jaar weet Richard van Bodegom hoe het kwam dat zijn voet soms zoveel pijn deed, dat zelfs het water van de douche niet te verdragen was. In 2016 kreeg hij de diagnose jicht, een zeer pijnlijke aandoening. “Het voelt alsof er zandkorrels tussen je gewrichten zitten.”
patiënt Fred darmkanker
Zonder klachten meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker om vervolgens die verschrikkelijke diagnose te krijgen. Het overkwam Fred Asbroek (60) vorig jaar. Bij de pakken neerzitten staat niet in zijn woordenboek. “Gedurende mijn ziekteperiode ben ik altijd positief gebleven.”
Stephan Veenstra
Last hebben van buikpijn en binnen een uur op de operatietafel liggen. Stephan Veenstra (53) kan erover meepraten. Met een acute galblaasontsteking werd hij vorig jaar opgenomen in Medisch Spectrum Twente. “Als Enschedeër ben ik trots op dit ziekenhuis.”
Harry Mooij
Harry kwam in MST vanwege prostaatklachten. Hij werd aan zijn prostaat geopereerd, maar na de operatie werd ook een afwijking aan Harry's hart geconstateerd.
Patiënt Bas Derwort
Eind 2018 kreeg Bas Derwort (42) de diagnose zaadbalkanker met uitzaaiingen. Ondanks moeilijke momenten en een behandeling die nog steeds voortduurt, probeert hij van het leven te genieten. “Het is een periode met een lach en een traan”.
Waar bent u naar op zoek?