Patiënt aan het woord

Patiënt aan het woord

Jaarlijks delen vele patiënten hun persoonlijke verhaal met de specialisten en verpleegkundigen in ons ziekenhuis. Deze verhalen laten zien welke impact een klacht, behandeling of opname heeft op hun leven. Sommige van die ervaringen zijn hier te lezen. De verhalen van patiënten kunnen belangrijk zijn voor mensen met dezelfde klachten.

Nienke Menkehorst (11) kreeg op jonge leeftijd te horen dat ze schoenmaat 45 zou kunnen krijgen. Daarom werd ze in MST geopereerd om de groei van haar voeten te stoppen. “Ik ben heel blij met het resultaat.”
Gerard Kokhuis heeft twee keer een hartklepoperatie ondergaan. Na de operatie wilde hij direct beginnen met de hartrevalidatie. “Hoe sneller, hoe beter.”
Na een heftig auto-ongeluk bijna een maand in een Duits ziekenhuis liggen. Het heeft Pleuns leven ruim drie jaar geleden behoorlijk op de kop gezet. “Begin dit jaar is pas mijn laatste bot genezen verklaard.”
Dit voorjaar scheurde de aorta van Henk Aalbers (68) waardoor hij een grote bloeding kreeg. Het was erop of eronder. “Als ik twee minuten later in het ziekenhuis was geweest, had ik het niet overleefd.”
Emanuel is nog maar 3 jaar oud en heeft acute lymfatische leukemie, een vorm van bloedkanker. Zijn moeder Demi kan niet wachten tot volgend jaar, wanneer Emanuel hopelijk genezen verklaard wordt.
Patiënt Bas Derwort
Eind 2018 kreeg Bas Derwort (42) de diagnose zaadbalkanker met uitzaaiingen. Ondanks moeilijke momenten en een behandeling die nog steeds voortduurt, probeert hij van het leven te genieten. “Het is een periode met een lach en een traan”.
Waar bent u naar op zoek?