Deze week werd de 750e patiënt in Bad Boekelo door haar behandelteam verrast met een bos bloemen en een boekenbon. Mevrouw Huijskes-Buijgers heeft 4 dagen tevoren een heupvervangende operatie ondergaan door orthopedisch chirurg J. Nellensteijn.

“De operatie, het verblijf in het ziekenhuis en de revalidatie in Bad Boekelo tot op heden is zeer goed bevallen. De fysiotherapeuten begeleiden me fantastisch. Het zijn echte kanjers” aldus mevrouw Huijskes.

Over ENERG-IQ

Project ENERG-IQ biedt patiënten, die in MST een heup- of knie vervangende operatie hebben ondergaan, een intensief herstel programma. Gedurende het 9 dagen durende herstelprogramma wordt de deelnemer intensief getraind op zelfredzaamheid en zelfstandig lopen en bewegen. De kosten van deze zorg worden gedekt door het ziekenhuis en de zorgverzekeraar.

Dr. Zeegers is de initiator van het ENERG-IQ herstelproject. “We blijven ons inzetten om onze patiënten de mogelijkheid te bieden om hier te herstellen. Dat is niet altijd gemakkelijk, gezien de bezuinigingen in de zorg. De meeste deelnemers hebben na het herstelprogramma geen fysiotherapie thuis meer nodig. Gemiddeld geven onze patiënten ons een 9.8 voor het project. Dat motiveert ons om door te gaan. Op naar de 1000!”

Volgens Jos van der Hoek (fysiotherapeut) is het een geweldige omgeving om te revalideren na de operatie. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Een speciaal aangepast appartement waar ook nog eens gasten kunnen blijven slapen, een oefenzaal, een zwembad en dit alles in de prachtige natuurlijke setting van resort Bad Boekelo.

U kunt hier meer lezen over het programma ENERG-IQ en revalideren in Bad Boekelo.

Waar bent u naar op zoek?