ADHD kind

Kinderen met ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) hebben aandacht en gedragsproblemen waardoor het dagelijks functioneren van het kind belemmerd kan worden. 3 tot 5% van de kinderen heeft ADHD.Daarnaast heeft nog eens 5% van de kinderen kenmerken van ADHD zonder dat aan alle criteria voor de diagnose wordt voldaan.

Wat zijn de tekenen van ADHD ?

De symptomen van ADHD zijn niet bij elk kind hetzelfde. Kinderen kunnen moeite hebben om hun eigen gedrag te beheersen doordat zij het moeilijk vinden om hunaandacht voor langere tijd op één ding te richtenen zezijn snel afgeleid.Doordat een kind zich moeilijk kan concentreren heeft dat grote invloed op het dagelijks leven van een kind.Het kan moeilijk zijn om te luisteren naar volwassenen.Zo kan een kind vaak een waarschuwing krijgen van de leraar omdat het niet oplet of niet stil zit. Soms is het samen spelen met andere kinderen hierdoor lastig. Als gevolg hiervan kan een kind een lager zelfbeeld ontwikkelen.

ADHD in het gezin

In een gezin kan een kind met ADHD gevolgen hebben voor het hele gezin. De dagelijkse routines in een gezin kunnen verstoord raken.

Handige links

De onderstaande links bevatten meer informatie over ADHD:

Balans is een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met een probleem in hun ontwikkeling, waaronder ADHD.

Medicijnkosten.nl laat zien:

  • of een middel in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) is opgenomen;
  • of er eventueel nadere voorwaarden gelden, waaronder het preferentiebeleid;
  • of u zelf moet bijbetalen;
  • of er een vervangend geneesmiddel is dat wel helemaal wordt vergoed.

Bekijk op zorgwijzer direct welke vergoedingen u krijgt van uw zorgverzekeraar.

Waar bent u naar op zoek?