Behandeling acute bronchitis

Veel gevallen van acute bronchitis gaan uit vanzelf over zonder behandeling. Chronische bronchitis kan effectiever worden behandeld als het in de vroege stadia van de ziekte wordt vastgesteld. Er bestaat geen genezing tegen chronische bronchitis, maar er zijn verschillende soorten medicijnen die helpen om de ontsteking onder controle te houden en de klachten te verlichten.

  • De luchtwegverwijders zijn medicijnen die worden voorgeschreven om de spieren van de luchtwegen ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om de longen te vullen en te legen. De luchtwegverwijders helpen om de bronchiën te verwijden en het slijm te verwijderen. Deze medicijnen worden gewoonlijk toegediend met een inhalator.
  • De slijmoplossers (mucolytica) zijn medicijnen die slijm in de luchtwegen verdunnen of losser maken, waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest. Deze medicijnen kunnen ook worden gebruikt om chronische bronchitis te behandelen.
  • Blijvende klachten en een ernstigere vorm van de ziekte worden behandeld met ontstekingsremmende medicijnen, corticosteroïden genaamd. Deze worden meestal toegediend met een inhalator.
Waar bent u naar op zoek?