Maagkanker (cardiacarcinoom)

Zodra maagkanker is vastgesteld is verder onderzoek nodig om te bepalen hoe ver de ziekte is uitgebreid en of er uitzaaiingen zijn. Dit wordt het vaststellen van het stadium genoemd. De behandeling is namelijk voor een groot deel afhankelijk van het stadium van de kanker.

Samenwerking

Om de kwaliteit van de maagchirurgie te garanderen heeft het MST met de omliggende ziekenhuizen afspraken gemaakt. Patiënten uit Twente, Hardenberg, Ommen Coevorden e.o. en een deel van Salland en Achterhoek worden verwezen naar ZGT voor chirurgische behandeling van deze specifieke vorm van kanker. Dr. P. Steenvoorde, oncologisch chirurg uit het MST participeert in het chirurgen team van het ZGT voor deze ingrepen. (in totaal 3 chirurgen).

Patiënten met maagcarcinomen worden besproken in het Multidisciplinair overleg (MDO) waarbij een van deze chirurgen van het het team aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het MDO zult u, indien mogelijk worden verwezen voor chirurgische behandeling naar het ZGT.

Vervolg behandeling maagkanker

Patiënten met maagkanker krijgen vaak voor en na de operatie chemotherapie. Als u in aanmerking komt voor radiotherapie vindt dit plaats in het MST. Mogelijk wordt u ook verwezen naar de internist-oncoloog voor chemotherapie (in eigen ziekenhuis).

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met uw specialist of de polikliniek Chirurgie in het MST.

Waar bent u naar op zoek?