CPAP aanmeten

Het gebruik en instructie van een CPAP apparaat vindt plaats in ons slaapcentrum, (indien mogelijk na uw bezoek aan de longarts) maar meestal op afspraak. Instructie en gebruik van het apparaat duurt ongeveer 45 minuten.

Aanwezigheid van uw partner is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. U krijgt meteen een CPAP apparaat mee naar huis voor gebruik. Hoewel niet altijd noodzakelijk, het is aan te bevelen om bij uw eerstvolgende bezoek aan uw longarts het CPAP apparaat mee te nemen. Problemen met het apparaat kunnen dan (indien) mogelijk meteen worden verholpen. Als u een probleem heeft kunt u altijd contact opnemen met de afdeling longfunctie, telefoon (053) 487 26 30 of met uw leverancier.

Belangrijk om te weten
Het verstrekken van CPAP apparatuur is afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij u bent verzekerd. Sommige zorgverzekeraars vergoeden niet de apparatuur die wij verstrekken en hebben hun eigen toeleveranciers. De leveranciers voor Medisch Spectrum Twente zijn Tefa en Linde Farmadomo.

Afspraak
Voor het aanmeten van een CPAP apparaat krijgt u een afspraak op een vrijdag. Op deze dag verzorgt een medewerk(st)er van Tefa of Linde Farmadomo de instructie over het gebruik en controle. Afhankelijk van de urgentie kan het aanmeten van een CPAP apparaat worden gedaan op de afdeling longfunctie in Enschede.