Bereikbaarheid en parkeren

Bereikbaarheid en parkeren

U kunt op verschillende manieren naar MST komen, zoals met de auto, met de fiets of met het openbaar vervoer. Op deze pagina leest u alle informatie rondom de bereikbaarheid van ons ziekenhuis.

Met de auto naar MST

Lees hier alles rondom parkeren bij MST (Enschede). Zo kunt u zich goed voorbereiden op uw afspraak of bezoek.

Parkeren MST Enschede
Als u met de auto naar MST Enschede komt, dan kunt u parkeren in de parkeergarage H.J. van Heek (P1). Het adres is: Hendrik Jan van Heekplein 103, 7511 HN Enschede.

Bij het binnenrijden van de binnenstad van Enschede wordt de parkeergarage H.J. van Heek aangegeven op borden. Ook ziet u daarop hoeveel parkeerplekken er nog vrij zijn. In de garage kunt u op niveau -2 parkeren. Als u de borden ‘MST’ volgt, komt u via de tunnelverbinding in de centrale hal uit.

Parkeerkortingen
In een aantal gevallen kunt u parkeerkorting ontvangen.
Bekijk hier onze parkeerregelingen.

Parkeertarieven
De kosten voor parkeren in de parkeergarage H.J. van Heek vindt u op de website van de gemeente Enschede.

Parkeren voor mindervaliden en zwangeren
In de Van Heek garage zijn dichtbij de draaideur bij het rolpad 28 invalidenparkeerplaatsen. Daarnaast zijn er ook 2 parkeerplaatsen gereserveerd voor zwangeren.

Spoed parkeren
Patiënten die met spoed naar het ziekenhuis komen, kunnen (betaald) parkeren op het aparte terrein tegenover de Spoedpost ingang aan de Beltstraat. De parkeerautomaat staat in de hal van de Spoedpost.

Parkeren voor grote rolstoelbussen
Het parkeren van grote rolstoelbussen is lastig. De Van Heek garage heeft een maximale doorrijhoogte (zie parkeerlijn.nl). Is uw voertuig hoger? Dan kunt u het voertuig op een andere locatie parkeren.

Uitwijk op drukke dagen
De gemeente Enschede houdt ook op drukke dagen plaatsen vrij in de Van Heek garage, bijvoorbeeld op (Duitse) feestdagen. U kunt echter doorverwezen worden naar een andere garage. Ook hier gelden de gemeentelijke parkeertarieven.

Op zaterdag en zondag is de MST garage P2 aan de Haaksbergerstraat ook geopend voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Als u hier parkeert, dan komt u het ziekenhuis binnen via de hoofdingang Koningsplein 1 of via de zijingang aan de Koningsstraat. De ingang aan de Haaksbergerstraat is alleen voor medewerkers.

Parkeren in de omgeving
In de binnenstad van Enschede zijn meerdere parkeergarages waar u dag en nacht gebruik van kunt maken. Ook is het mogelijk om langs de straat te parkeren. De parkeertarieven vindt u op de website van de gemeente.

Begeleiding door stewards van en naar parkeergarage

Heeft u hulp nodig om van uw auto naar uw plek van bestemming in het ziekenhuis te komen, of wilt u na uw afspraak weer naar de parkeergarage? Onze stewards helpen u graag. Zij ontvangen en verwelkomen bezoekers en patiënten die met de auto naar ons ziekenhuis komen.

Wilt u ondersteuning van een steward? Via deze telefoonnummers komt u met ze in contact:

  • Mobiel 06-25695513;
  • Mobiel 06-25695515;
  • Via de receptie: 053 – 487 2000.

Op de fiets naar MST

Aan de Koningstraat is een overdekte fietsenstalling, waar u uw fiets gratis parkeert. Daar is ook de zij-ingang van MST.

Met het openbaar vervoer naar MST

Als u met de bus naar MST komt, stapt u uit bij halte “Van Heekplein”, die direct naast het Koningsplein ligt. Het NS station Enschede ligt op circa 8 loopminuten.

Brengen en halen

Voor de hoofdingang is er beperkt ruimte om patiënten af te zetten. Er zijn 5 kort parkeerplekken voor rolstoelbussen en taxi’s en 5 voor particuliere auto’s.

Patiënten die onder begeleiding naar het ziekenhuis komen, kunnen ook in de van Heek garage parkeren. Patiënten kunnen worden afgezet bij de draaideur aan het begin van het rolpad. De begeleidende chauffeur kan vervolgens de auto wegzetten en daarna aansluiten. Bij de draaideur is tijdens kantooruren begeleiding aanwezig.

Ook voor de ingang van de spoedpost is ruimte om snel iemand af te zetten; de Kiss & Ride zone. Daarna kan de auto op de parkeerplaats van de spoedpost geparkeerd worden.

Park & Ride

Het is mogelijk om de auto tegen een laag tarief te parkeren op de P+R plek aan de Zuiderval: Transferium. Op vertoon van uw parkeerkaartje kunt u met maximaal 5 personen gratis met de bus naar de binnenstad. De bus vertrekt elke 10 minuten, de reistijd is 7 minuten. Het adres van deze P+R plek is Spaansland 20, Enschede.

Overige locaties

Bij onze locaties in Oldenzaal en Haaksbergen parkeert u gratis. De parkeerplaatsen zijn duidelijk aangegeven. De route naar deze locaties vindt u  op de locatiepagina’s.

Meer informatie over parkeren

Waar bent u naar op zoek?