Brengen, halen en parkeren

Parkeren bij MST in Enschede

Let op: Er zijn wegwerkzaamheden rondom Medisch Spectrum Twente in Enschede. Houd rekening met een langere reistijd. MST blijft bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Bekijk meer informatie op mst.nl/bereikbaarheid.

Als u met de auto naar MST Enschede komt, dan kunt u parkeren in de parkeergarage H.J. van Heek (P1). Bij het binnenrijden van de binnenstad van Enschede ziet u elektronische wegwijzers, waarop de parkeergarage H.J. van Heek aangegeven wordt. Ook het aantal beschikbare parkeerplaatsen is hierop zichtbaar.

In de garage kunt u op niveau -2 parkeren. Als u de borden ‘MST’ volgt, komt u via de tunnelverbinding in de centrale hal uit.

Brengen en halen

Voor de hoofdingang is er beperkt ruimte om patiënten af te zetten. Er zijn 5 kort parkeerplekken voor rolstoelbussen en taxi’s en 5 voor particuliere auto’s.

Patiënten die onder begeleiding naar het ziekenhuis komen, kunnen ook in de van Heek garage parkeren. Patiënten kunnen worden afgezet bij de draaideur aan het begin van het rolpad. De begeleidende chauffeur kan vervolgens de auto wegzetten en daarna aansluiten. Bij de draaideur is tijdens kantooruren begeleiding aanwezig.

Ook voor de ingang van de spoedpost is ruimte om snel iemand af te zetten; de Kiss & Ride zone. Daarna kan de auto op de parkeerplaats van de spoedpost geparkeerd worden.

Park & Ride

Het is mogelijk om de auto tegen een laag tarief te parkeren op de P+R plek aan de Zuiderval: Transferium. Op vertoon van uw parkeerkaartje kunt u met maximaal 5 personen gratis met de bus naar de binnenstad. De bus vertrekt elke 10 minuten, de reistijd is 7 minuten. Het adres van deze P+R plek is Spaansland 20, Enschede.

Parkeerkortingen

In een aantal gevallen kunt u parkeerkorting ontvangen.
Bekijk hier onze parkeerregelingen.

Parkeertarieven

De kosten voor parkeren in de parkeergarage H.J. van Heek vindt u op de website van de gemeente Enschede.

Mindervaliden en zwangeren

In de Van Heek garage zijn dichtbij de draaideur bij het rolpad 28 invalidenparkeerplaatsen. Daarnaast zijn er ook 2 parkeerplaatsen gereserveerd voor zwangeren.

Spoed parkeren

Patiënten die met spoed naar het ziekenhuis komen, kunnen (betaald) parkeren op het aparte terrein tegenover de Spoedpost ingang aan de Beltstraat. De parkeerautomaat staat in de hal van de Spoedpost.

Grote rolstoelbussen

Het parkeren van grote rolstoelbussen is lastig. De Van Heek garage heeft een maximale doorrijhoogte (zie parkeerlijn.nl). Is uw voertuig hoger? Dan kunt u het voertuig op een andere locatie parkeren.

Uitwijk op drukke dagen

De gemeente Enschede houdt ook op drukke dagen plaatsen vrij in de Van Heek garage, bijvoorbeeld op (Duitse) feestdagen. U kunt echter doorverwezen worden naar een andere garage. Ook hier gelden de gemeentelijke parkeertarieven.

Op zaterdag en zondag is de MST garage P2 aan de Haaksbergerstraat ook geopend voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Als u hier parkeert, dan komt u het ziekenhuis binnen via de hoofdingang Koningsplein 1 of via de zijingang aan de Koningsstraat. De ingang aan de Haaksbergerstraat is alleen voor medewerkers.

Parkeren in de omgeving

In de binnenstad van Enschede zijn meerdere parkeergarages waar u dag en nacht gebruik van kunt maken. Ook is het mogelijk om langs de straat te parkeren. De parkeertarieven vindt u op de website van de gemeente.

Overige locaties

Bij onze locaties in Oldenzaal en Haaksbergen parkeert u gratis. De parkeerplaatsen zijn duidelijk aangegeven. De route naar de locaties vindt u via de kaartjes op de locatiepagina’s.

Meer informatie over parkeren

Waar bent u naar op zoek?