Parkeren bij MST in Enschede

Patiënten en bezoekers parkeren in de H.J. Van Heek garage (P1). Bij het binnenrijden van de binnenstad van Enschede ziet u elektronische wegwijzers. Die tonen de weg naar de verschillende parkeerlocaties. U ziet ook het aantal beschikbare (vrije) parkeerplaatsen per garage. U parkeert op niveau -2 en volgt de borden “MST”. Door de gang/ tunnelverbinding is de garage verbonden met ons nieuwe ziekenhuis.

Brengen en halen

Er is beperkt ruimte voor de hoofdingang om patiënten af te zetten. Er zijn 5 kort parkeerplekken voor rolstoelbussen en taxi’s en 5 voor particuliere auto’s. Patiënten die onder begeleiding naar het ziekenhuis komen kunnen ook in de van Heek garage parkeren. Patiënten kunnen worden afgezet nabij de tourniquet, de ingang van de gang/ tunnelverbinding. De begeleidende chauffeur kan de auto wegzetten en vervolgens aansluiten. In het gebied rondom de tourniquet zullen stewards aanwezig zijn. Zij kunnen, indien daar behoefte aan is, patiënten ondersteunen.

Parkeerkortingen

MST biedt korting in bepaalde gevallen. Of u korting krijgt, hangt af van de duur van uw behandeling of de reden van uw bezoek. Bekijk hier onze parkeerregelingen.

Parkeertarieven

De kosten voor parkeren in de H.J. van Heek garage vindt u op de website van de gemeente Enschede.

Mindervaliden en zwangeren

In de Van Heek garage zijn dicht bij het tourniquet 28 invalidenparkeerplaatsen (met kaart) gerealiseerd. Daarnaast zijn er ook 2 parkeerplaatsen gereserveerd worden voor zwangeren.

Spoed parkeren

Patiënten die met spoed naar het ziekenhuis komen, kunnen parkeren op het aparte terrein tegenover de nieuwe Spoedpost ingang. Het betreft hier betaald parkeren. De parkeerautomaat staat in de hal van de Spoedpost (een gecombineerde ingang van de SEH en de HAP).

Grote rolstoelbussen

Het parkeren van de grote rolstoel bussen van patiënten die een zware elektrische rolstoel tot hun beschikking hebben is lastig. De Van Heek garage heeft een maximale doorrijhoogte (zie parkeerlijn.nl). Is uw voertuig hoger? Zet het voertuig dan op een andere locatie. De aanwezige steward helpt u hier graag bij.

Uitwijk op drukke dagen

De gemeente Enschede houdt ook op drukke dagen, bijvoorbeeld (Duitse) feestdagen, plaatsen vrij in de Van Heek garage. Op zaterdag en zondag is de MST garage aan de Haaksbergerstraat ook geopend voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Het kan zijn dat u wordt verwezen naar een andere garage. Ook hier gelden de gemeentelijke parkeertarieven. Als u parkeert in de MST-garage, dan komt u het ziekenhuis binnen via de hoofdingang Koningsplein 1 of via de zij-ingang aan de Koningstraat. De ‘oude’ hoofdingang Haaksbergerstraat is gesloten.

Parkeren in de omgeving

In de binnenstad van Enschede zijn meerdere parkeergarages waar u dag en nacht gebruik van kunt maken. Ook is het mogelijk om langs de straat te parkeren. De parkeertarieven vindt u op de website van de gemeente.

Overige locaties

Bij onze locaties in Oldenzaal en Haaksbergen parkeert u gratis, de parkeerplaatsen zijn duidelijk aangegeven. De route naar de locaties vindt u via de kaartjes op de locatiepagina’s.

Meer informatie over parkeren

Contact & Adres

Medisch Spectrum Twente
Koningsplein 1
7512 KZ Enschede

Telefoon  (053) 487 20 00
Fax         (053) 487 30 72

Route

Plan uw route met de routeplanner.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina