Voor het RE-SAMPLE onderzoek wordt er een substudie gedaan om de RS01x smart inhaler te valideren. Een smart inhaler is een inhalator (‘’pufje’’) met elektronica die wordt gebruikt door patiënten met longziekten.

Tijdens het gebruik van deze pufjes worden er vaak fouten gemaakt. Om deze fouten tegen te gaan is de RS01x ontwikkeld. Dit apparaat meet het aantal pufjes en hoe iemand inhaleert. De smart inhaler is al getest door de medewerkers van het bedrijf dat de inhalator gemaakt heeft. Om dit als behandeling in te zetten, is het noodzakelijk om dit apparaat in de praktijk te testen op longpatiënten en gezonde vrijwilligers.

Wat houdt meedoen precies in?
Als u mee doet hebben we een aantal gegevens van u nodig:

  • leeftijd;
  • geslacht;
  • wel/geen longziekte?

We vragen u een aantal keer in te ademen door een inhalator. Voor deze studie zit er geen medicijn in de inhalator. Het onderzoek kost u ongeveer 10 minuten en vindt plaats op de longafdeling in MST. Bent u boven de 18 jaar en heeft u astma of COPD, dan vragen we of u mee zou willen doen.

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen, mail dan naar Emma.Elferink@mst.nl en dan ontvangt u meer informatie over het onderzoek. Bij andere vragen kunt u contact opnemen met Job van der Palen: j.vanderpalen@mst.nl.

Deelname is nog mogelijk tot eind november 2023.

Waar bent u naar op zoek?