Willy Heinhuis (70) voelde ineens pijn in zijn zij en dacht dat hij nierstenen had. Na een echo bleek hij een aneurysma te hebben. Er werd een operatie gepland die maximaal 6 weken later zou plaatsvinden. Echter krijg Willy na 2 weken ontzettende buikpijn. Na een scan te hebben gemaakt, werd hij direct geopereerd.

Willy verbaasde zich erover dat hij na slechts één dag na de aneurysma operatie in het ziekenhuis ontslagen werd. Na 6 weken sportte hij alweer, iets dat hij 2 keer per week doet. Op advies van zijn longarts heeft Willy zijn leefstijl aangepast. Hij sport vaak en snackt minder. Hierdoor is hij tientallen kilo’s afgevallen.

Willy kijkt positief naar de toekomst en leeft zijn leven zoals voorheen.

Wat is een aneurysma?

In deze video vertelt Willy wat hem overkomen is. Daarnaast legt vaatchirurg Edith Willigendael uit wat een aneurysma is en wat de risicofactoren zijn.

Lees meer patiëntverhalen

patiënt Fred darmkanker
Zonder klachten meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker om vervolgens die verschrikkelijke diagnose te krijgen. Het overkwam Fred Asbroek (60) vorig jaar. Bij de pakken neerzitten staat niet in zijn woordenboek. “Gedurende mijn ziekteperiode ben ik altijd positief gebleven.”
Als nierpatiënt komt Frans Oude Egbrink (78 jaar) vaak in het ziekenhuis. Op 21 maart wordt hij gedialyseerd en ineens wordt hij misselijk. Een uur later heeft hij hoge koorts. De dokter wil dat hij getest wordt op het coronavirus. De uitslag is positief.
Waar bent u naar op zoek?