Willy Heinhuis (70) voelde ineens pijn in zijn zij en dacht dat hij nierstenen had. Na een echo bleek hij een aneurysma te hebben. Er werd een operatie gepland die maximaal 6 weken later zou plaatsvinden. Echter krijg Willy na 2 weken ontzettende buikpijn. Na een scan te hebben gemaakt, werd hij direct geopereerd.

Willy verbaasde zich erover dat hij na slechts één dag na de aneurysma operatie in het ziekenhuis ontslagen werd. Na 6 weken sportte hij alweer, iets dat hij 2 keer per week doet. Op advies van zijn longarts heeft Willy zijn leefstijl aangepast. Hij sport vaak en snackt minder. Hierdoor is hij tientallen kilo’s afgevallen.

Willy kijkt positief naar de toekomst en leeft zijn leven zoals voorheen.

Wat is een aneurysma?

In deze video vertelt Willy wat hem overkomen is. Daarnaast legt vaatchirurg Edith Willigendael uit wat een aneurysma is en wat de risicofactoren zijn.

Lees meer patiëntverhalen

Nienke Menkehorst (11) kreeg op jonge leeftijd te horen dat ze schoenmaat 45 zou kunnen krijgen. Daarom werd ze in MST geopereerd om de groei van haar voeten te stoppen. “Ik ben heel blij met het resultaat.”
Ze was de eerste coronapatiënt in ons ziekenhuis. Charlotte Visser (29) lag op de IC en het ging op een gegeven moment zo slecht, dat haar familie moest komen om afscheid te nemen.
Waar bent u naar op zoek?