MST (Medisch Spectrum Twente), ZGT (ZiekenhuisGroep Twente) en Reggeborgh hebben de handen ineengeslagen om te investeren in de ontwikkeling van Twente als toptechnologische regio. Het resultaat is een voor Nederland unieke samenwerking tussen twee topklinische ziekenhuizen en een maatschappelijk betrokken internationale onderneming. Deze week startten vier onderzoekers met het Reggeborgh Research Fellowship: een driejarig onderzoeksprogramma voor medisch technologisch toptalent in Twente. Getalenteerde technisch geneeskundigen voeren toegepast wetenschappelijk onderzoek uit binnen één van de Twentse topklinische ziekenhuizen. De research fellows onderzoeken praktische innovatieve oplossingen om de ziekenhuiszorg te verbeteren.

Toptalenten gaan aan de slag
Dieuwke van Dartel, Mattiènne van der Kamp, Jaimy Simmering en Emilie Klaver zijn deze week begonnen met dit op maat gemaakt opleidings- en ontwikkelprogramma. Tijdens hun fellowship worden zij niet alleen individueel begeleid binnen hun onderzoek, maar volgen zij ook gezamenlijk een coachingsprogramma zodat zij zich professioneel verder kunnen ontwikkelen.
Mirre de Noo, directeur Reggeborgh Medical: “Het fellowship biedt getalenteerde onderzoekers een unieke positie om binnen hun expertisegebied gecoacht te worden door professionals én ondernemers en aan de slag te gaan binnen de twee topziekenhuizen in Twente.”

Toptechnologische regio Twente
Ad Claassen bestuursvoorzitter medische staf ZGT en chirurg: “De zorgvraag neemt toe, de middelen zijn beperkt en ook in Twente hebben we te maken met een krimpende beroepsbevolking. De zorg staat voor een grote opgave. Het moet slimmer en innovatiever. Het moet anders. Medische technologie kan daarbij helpen. Wetenschap en innovaties dragen bij aan de kwaliteit, beschikbaarheid en betaalbaarheid van de medische zorg. In Twente maken we het verschil door met dit fellowship te investeren in zorg, technologische innovatie en talentvolle jonge mensen. Dat is goed voor de zorg, voor onze patiënten én voor Twente.”
Bestuurslid MST Miriam Vollenbroek-Hutten vult aan: “Medisch technologische innovaties maken snellere diagnostiek, complexere ingrepen en zorg op afstand mogelijk. Met het fellowship kunnen we nu en in de toekomst hoogwaardige en innovatieve zorg blijven aanbieden aan patiënten in de regio.”

Op de foto v.l.n.r. Mattiènne van der Kamp, Dieuwke van Dartel, Emilie Klaver en Jaimy Simmering

Lees meer

Waar bent u naar op zoek?