Regio kan 100 bedden op IC vrijspelen voor coronacrisis

De ziekenhuizen in Twente zijn op het ergste voorbereid, maar hopen dat een crisis zoals in Italië de regio bespaard blijft. „Daarvoor is het noodzakelijk dat iedereen zich aan de afgekondigde maatregelen houdt”, zegt  Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur van MST.

Hoe het ziekenhuis er over twee of drie weken uitziet? De Rooij zou het niet weten. „We hopen dat door alle maatregelen de patiënten geleidelijk komen en niet met een piek. Daarom moeten mensen echt thuis uitzieken. Dit zijn cruciale weken”.

Corona in Italië

Wat Italië heeft geleerd, is dat de ziekenhuizen voorbereid moeten zijn op het ergste. Volgens De Rooij hebben de ziekenhuizen in Twente en de Achterhoek dat voor elkaar. De regio is in staat het aantal bedden voor de intensive care te laten groeien tot 100, waarvan ongeveer de helft bij MST en de helft bij het ZGT en Santiz, met vestigingen in Winterswijk en Doetinchem. Ter vergelijking: MST heeft er nu 27.

Volgens berekeningen wordt dat aantal van 100 bereikt op het moment dat er 100.000 Twentenaren tegelijk besmet zijn. In Twente is inmiddels bij 24 mensen het virus vastgesteld. Er is geen aantal bekend van alle mensen die het onder de leden hebben.

Lees het volledige artikel bij Tubantia.

Waar bent u naar op zoek?