Dialyse

Dialyseafdeling

Op de dialyseafdeling worden patienten behandeld die nierfunctievervangende behandeling nodig hebben. Dat kan zijn hemodialyse (‘bloedspoeling’ met de kunstnier) of peritoneaal dialyse (‘buikspoeling’). Ook worden patienten voorbereid voor een niertransplantatie. Hemodialyse behandeling kan plaatsvinden in het ziekenhuis in Enschede of Winterswijk of thuis. Peritoneaal dialyse is een behandeling die door de patient zelf thuis wordt uitgevoerd. Zowel hemodialyse als peritoneaal dialyse kunnen ‘nachts of overdag plaatsvinden. Wij gaan uit van de autonomie van de patiënt, waarbij de patiënt waar mogelijk zelf de therapiekeus maakt: peritoneaaldialyse, hemodialyse, transplantatie of geen behandeling en waar de patiënt zoveel mogelijk participeert in zijn/haar behandeling.

Door dialyseren genezen de nieren niet. De nierfunctie wordt vervangen. Helaas kan dialyse de normale nierfunctie nooit volledig overnemen.

Kwaliteit

Omdat dialyse een intensieve behandeling is, is het belangrijk dat dit in een prettige omgeving gebeurt met deskundige begeleiding. Medisch Spectrum Twente heeft een HKZ-gecertificeerde dialyse-afdeling.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u hiervoor altijd bij de artsen en de verpleegkundigen van de afdeling terecht.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina