Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Het specialisme KNO houdt zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. KNO staat vooral bekend om de buisjes in de oren en het verwijderen van amandelen. De KNO-artsen van het Medisch Spectrum Twente hebben naast de reguliere activiteiten allemaal hun eigen specialiteit.

KNO arts behandelt patiënt

Samenwerkende specialismen

Ook meer complexe aandoeningen van het oor en gehoor, duizeligheid, evenwichtsstoornissen en stemproblemen worden behandeld. Afwijkingen in het overige hoofd-halsgebied worden in nauwe samenwerking met overige specialismen in het MST behandeld.Ook klachten van de neus- en bijholten, allergie, therapie van gezwellen in het gezicht en in de speekselklieren behoren tot het werkgebied. Patiënten met duizeligheidsklachten kunnen terecht op onze duizeligheidspolikliniek. Onderzoek en behandeling gebeurt hier door de KNO-arts, neuroloog en klinisch neurofysioloog. Neuscorrecties en plastische ingrepen rondom het KNO-gebied zijn ook mogelijk binnen onze polikliniek.

Slaapcentrum

Ons slaapcentrum is een samenwerkingsverband tussen de maatschap Longgeneeskunde, de maatschap Keel Neus en Oorziekten en de afdeling Klinische Neurofysiologie van het Medisch Spectrum Twente op onze locatie in Oldenzaal. Het slaapcentrum is primair voor patiënten met verdenking op een Obstructief Slaap Apnoe Syndroom (OSAS; snurken met klachten) waarbij in een multidisciplinaire setting zorg verleend wordt en diagnostiek en behandeling naadloos op elkaar afgestemd zijn.

Bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid van onze polikliniek te optimaliseren, kunt u ook terecht bij buitenpoliklinieken Haaksbergen en Oldenzaal. Op deze site vindt u naast praktische informatie zoals een afspraak maken en contactgegevens ook informatie over de aandoeningen en behandelingen daarvan.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina