Wachttijden KNO-Heelkunde

Hier vindt u de wachttijden van KNO.

Geactualiseerd: klik hier voor de datum waarop de wachttijden geactualiseerd zijn.

Wachttijden polikliniek

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Enschede: 42 Spoed < 1 week
- doofheid en gehoorverlies 42
- slaapstoornissen KNO 28
Oldenzaal: 42 Spoed < 1 week
- doofheid en gehoorverlies 28
- slaapstoornissen KNO 35
Haaksbergen: 28 Spoed < 1 week

Wachttijden poliklinische behandelingen

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Neus- en/of keelamandelen verwijderen 28 Kind onder narcose
Oorbuisjes plaatsen (trommelvliesbuisjes) 28 Kind onder narcose

Wachttijden klinische behandelingen

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Neus- en/of keelamandelen verwijderen 110
Neustussenschot operatie 120

Toelichting termen

Toegangstijd polikliniek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op deze website staan gemiddelde wachttijden voor de behandelingen en de 3e beschikbare plek bij de poliklinieken vermeld (volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit). Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Wachttijden

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Waar bent u naar op zoek?