Eerste dagen Curaçao

“Op zaterdag 15 augustus zijn we met onze groep (2 chirurgen, 2 anesthesiologen, 2 operatieassistenten, 2 anesthesiemedewerkers, 2 IC-verpleegkundigen en 2 operatieassistenten) ’s morgens om 11:00 uur vanaf Schiphol vertrokken met het vliegtuig richting Curaçao. Maximaal 72 uur van tevoren moesten we een Corona test doen waarvan het resultaat negatief moest zijn, dit werd ook strikt gecontroleerd bij de incheckbalies. Doordat het op Curaçao 6 uur eerder is, zijn we om lokale tijd 15:00 uur aangekomen. Tijdens de vlucht moest er een mondkapje gedragen worden en zaten er tussen de stoelen 1 vrije stoel (als je niet bij elkaar hoorde).

Eenmaal aangekomen op Curaçao werden we hartelijk ontvangen door ons contactpersoon, die op Curaçao heel veel voor ons geregeld heeft en zijn we met onze huurauto’s vertrokken richting onze appartementen. Onze appartementen liggen op ongeveer 10 minuten rijden van het ziekenhuis en 5 minuten rijden van Mambo Beach, een van de mooiste stranden op Curaçao.

Hieronder zie je foto’s van ons appartement, het nieuwe ziekenhuis en het betaalmiddel op Curaçao.

Vandaag (maandag 17-8) hebben we een rondleiding gekregen in het Curaçao Medical Center, het nieuwe ziekenhuis op Curaçao dat nu ongeveer een half jaar geleden in gebruik is genomen. We werden heel hartelijk ontvangen door het personeel en iedereen was ook super enthousiast dat we daar de komende 6 weken komen werken. Hieronder wat foto’s van het oude ziekenhuis (die dus tot een half jaar geleden nog gewoon gebruikt werd).

Hier leest u meer over de samenwerking met Defensie en volgt u de verhalen van onze teams in Curaçao en Afghanistan.

Waar bent u naar op zoek?