Operatieassistent Danouque gaat deze maand samen met een aantal collega’s van MST en andere ziekenhuizen naar Curaçao voor een buitenlandplaatsing van Defensie. Zij neemt u de komende maanden mee in de werkzaamheden en ervaringen van haar en haar teamleden. Hier stelt ze zich aan u voor:

“We gaan ervaring opdoen met trauma’s, zoals mogelijk ook met schot- en steekwonden.”

“Ik wist dat MST een relatieziekenhuis is en daarom heb ik mijn opleiding tot operatieassistent in MST gedaan. Defensie leek mij erg interessant en ik wilde er graag een extra uitdaging bij. Binnen een halfjaar na het afronden van mijn opleiding kwam er een vacature vrij bij Defensie. Ik heb gesolliciteerd, heb allerlei testen doorstaan en mocht uiteindelijk de opleiding van Defensie volgen. Daar leer je de militaire basisvaardigheden zoals schieten, munitie herkennen, kaart en kompas lezen, en om de gewonden te behandelen en af te voeren met de materialen die je op dat moment ter beschikking hebt. Sinds vorig jaar april ben ik reservist.”

“Dit is de eerste keer dat ik echt iets voor Defensie ga doen. Wij gaan als eerste groep van Defensie naar Curaçao toe als buitenlandplaatsing. Daar gaan we ervaring opdoen met trauma’s, zoals mogelijk ook met schot- en steekwonden. We leren het ziekenhuis in Curaçao kennen. Ik heb er erg veel zin in.”

Defensie

Hier leest u meer over de samenwerking met Defensie en volgt u de verhalen van onze teams in Curaçao en Afghanistan.

Waar bent u naar op zoek?