Zorg voor zeldzame hoofdhals tumoren bij MST positief beoordeeld

De Twentse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren heeft onlangs een positieve beoordeling ontvangen van de landelijke visitatiecommissie. De resultaten zijn goed en vergelijkbaar met academische ziekenhuizen, waaruit blijkt dat patiënten in goede handen zijn bij MST. De erkenning van het hoofdhals oncologisch centrum in MST is dan ook met 5 jaar verlengd. Dit is positief nieuws voor patiënten met hoofdhals tumoren in de regio.

Tumoren in het hoofd-halsgebied, zoals mond- of keelkanker, zijn zeldzaam. Daarom worden deze tumoren behandeld in gespecialiseerde centra. Het hoofdhals oncologisch centrum van het MST is één van de veertien centra in Nederland. De Twentse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren werkt samen met het centrum van het Universitair Medische Centrum Utrecht. Na verwijzing door bijvoorbeeld de huisarts kunnen patiënten binnen 1 tot 3 dagen terecht in het ziekenhuis. Daar kan direct aanvullend onderzoek worden gedaan, zodat patiënten vlot kunnen beginnen met hun behandeling.

De 5 jarige erkenning van het hoofdhals oncologisch centrum sluit aan bij de regionale ambitie om complexe oncologische zorg in de eigen regio te kunnen blijven bieden. Dichtbij waar het kan!

Waar bent u naar op zoek?