Hoe log ik in?

 

Hoe log ik in?
Wij willen jouw gegevens zo veilig mogelijk bewaren. Om die reden moet je inloggen met je DigiD en een extra verificatiestap. Dit kan zijn via je DigiD-app of via een sms-controle.

Inloggen met de DigiD app

 STAP 1:
Ga naar mijn.mst.nl. Hier vind je een pagina met een Digi-D inlogsscherm​. Dit ziet eruit zoals afbeelding 1.

STAP 2:
Klik op inloggen. Kies vervolgens de optie “Inloggen met DigiD-app”. Wanneer je een smartphone hebt, is dit de makkelijkste methode. Wanneer je nog niet eerder de DigiD-app hebt gebruikt, moet je deze app eerst downloaden op je telefoon.

STAP 3:
Activeer de app. Nadat je de app hebt geactiveerd, kun je via de app heel eenvoudig de vervolgstappen volgen. Daarna kun je inloggen.

STAP 4:
Je bent ingelogd. Je ziet vervolgens het onderstaande scherm.

Inloggen met SMS controle

 STAP 1:
Ga naar mijn.mst.nl. Hier vind je een pagina met een inlogsscherm​. Dit ziet eruit zoals afbeelding 1.

STAP 2:
Klik op inloggen. Kies vervolgens de optie “Inloggen met sms-controle”.

STAP 3:
Als je al eens eerder met de sms-controle voor DigiD hebt gewerkt, hoef je hier alleen uw DigiD gebruikersnaam en DigiD wachtwoord in te voeren. Vervolgens kun je de stappen volgen op het scherm. Mocht je niet eerder zijn ingelogd via de sms controle, dan moet je eerst deze activatiecode aanvragen. Dit kun je doen via digid.nl/aanvragen. De activatiecode wordt binnen drie werkdagen verstuurd. Daarna kun je deze sms controle gebruiken.

STAP 4:
Je bent ingelogd. Je ziet vervolgens het onderstaande scherm.

Hulp bij het inloggen
Wil je graag dat iemand meekijkt tijdens het inloggen? In ons hoofdgebouw in Enschede is het Patiënten Informatie Centrum waar je tijdens kantooruren terecht kunt met je vragen. Daarnaast zijn wij te bereiken via 053 487 2000 of je kunt mailen naar mijnmst@mst.nl .

Een DigID voor kinderen

Om de gemaakte afspraken en het medisch dossier van je kind in te kunnen zien, moet je inloggen op MijnMST met de persoonlijke DigiD van je kind. Je kind heeft dus een eigen DigiD nodig. DigiD staat voor digitale identiteit. Met een DigiD identificeert je kind zich gemakkelijk en veilig bij instellingen van de overheid, het onderwijs en de zorg.

Hoe vraag ik een DigiD voor mijn kind aan?

  1. Je hebt het burgerservicenummer (BSN) van je kind nodig bij de aanvraag. Het BSN nummer krijg je na inschrijving van je kind in de gemeente
  2. Ga naar DigiD aanvragen en vul de gegevens van je kind in en rond de aanvraag af
  3. Binnen 3 werkdagen ontvang je een brief thuis met een activeringscode
  4. Onthoud je gebruikersnaam en wachtwoord goed, deze heb je nodig om de DigiD van je kind te activeren en in te loggen op MijnMST
  5. Let op: heb je al een DigiD app op je telefoon? Je kunt dan niet een tweede DigiD app installeren voor je kind. Voor je kind kies je voor inloggen via een sms controle.

Vanaf 14 jaar: zelf aanvragen
Kinderen van 14 jaar of ouder moeten zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. DigiD is vanaf 14 jaar en ouder namelijk strikt persoonlijk.

Tip: Vraag ‘m op tijd aan
Heb je een afspraak in het ziekenhuis, vraag dan je DigiD op tijd aan. Het duurt ongeveer 3 dagen om het te regelen.

Waar bent u naar op zoek?