Wetenschappelijke stages

Wetenschappelijke stages

MST heet studenten van harte welkom om hun wetenschappelijke stage in MST te doen. Voor verschillende opleidingen, zowel op HBO als WO niveau, biedt MST onderzoeksopdrachten aan. Voorbeelden van opleidingen zijn:

  • Geneeskunde
  • Technische geneeskunde
  • Gezondheidswetenschappen
  • Biomedische technologie
  • Psychologie
  • Fysiotherapie
  • Verpleegkunde

Studenten participeren hierbij veelal in lopende onderzoeksprojecten, maar soms is het ook mogelijk zelf een onderzoek op te zetten. Houd er dan rekening mee dat een onderzoek vooraf ingediend dient te worden bij het Wetenschapsbureau. Nadere informatie over de te volgen procedures staan op onze website.

Ondersteuning Wetenschapsbureau
Voor inhoudelijke ondersteuning bij het opzetten, uitvoeren en analyseren van wetenschappelijk onderzoek kunnen studenten voor advies terecht bij het Wetenschapsbureau van MST. Dit geldt ook voor ondersteuning bij het zoeken van wetenschappelijke literatuur. Daarnaast biedt het Wetenschapsbureau de mogelijkheid om lessen te volgen op het gebied van het zoeken en kritisch lezen van wetenschappelijke literatuur, Good Clinical Practice (GCP), kwalitatief onderzoek, epidemiologie, statistiek en SPSS.

Stageopdrachten
Klik hier of op de button hieronder voor een overzicht van beschikbare wetenschappelijke stages. Ben je student en heb je interesse in één van de opdrachten? Kijk dan in de opdrachtomschrijving met wie er contact opgenomen kan worden.

Staat er geen passende opdracht tussen en wil je graag een andere wetenschappelijke stage doen? Stuur dan een stageverzoek naar stages@mst.nl en vermeld hierin in ieder geval jouw studie, studiejaar, stageduur en periode waarin de stage plaatsvindt, interessegebied (waar zou je onderzoek naar willen doen?, op welke afdeling in het ziekenhuis?) en korte motivatie. Voeg jouw CV toe als bijlage. Bij algemene vragen kan contact opgenomen worden met MST@stage.

Informatie voor begeleiders MST
Op intranet staat onder MST@stage nadere informatie (algemeen en opleiding specifiek) voor MST begeleiders over stagemogelijkheden voor studenten, het aanmelden van een stageopdracht en de werving, selectie en aanmelding van studenten.

Waar bent u naar op zoek?