Bronchiolitis, RS virus, kind

Het virus dat de bronchiolitis veroorzaakt, kan niet genezen worden met antibiotica, kruidendrankjes of andere middelen. Het afweersysteem van uw baby zal zelf tegen het virus vechten. De symptomen duren meestal 1 tot 2 weken. In deze periode is het belangrijk het voor uw baby zo comfortabel mogelijk te maken. Dit doet u door dezelfde maatregelen toe te passen die u ook bij een gewone verkoudheid zou toepassen. U kan uw baby het beste op de volgende manier helpen.

  • Het slijm in uw baby’s neus kunt u dunner maken met neusdruppels die zout bevatten. Deze kunt u kopen bij de drogist. Gebruik geen neusdruppels die naast zout ook iets anders bevatten. Tenzij voorgeschreven door uw huisarts of kinderarts.
  • Reinig de neus van uw baby met een reinigingspompje, te koop bij de drogist. Belangrijk is dat u eerst de ballon indrukt voordat u hem voorzichtig in de neus van uw baby stopt.
  • Zorg ervoor dat uw baby genoeg vocht binnen krijgt. Doordat een baby door zijn of haar neus ademhaalt, is het drinken van een fles bij een verstopte neus heel vermoeiend. Vaak kleine beetjes drinken aanbieden is dan een oplossing.
  • Medicijnen tegen verkoudheden die u bij de drogist kunt kopen, helpen niet bij een bronchiolitis.
  • De ademhaling van kinderen met bronchiolitis kan lijken op de ademhaling van kinderen met astma. Toch helpen de medicijnen tegen astma meestal niet bij een bronchiolitis.

 

Waar bent u naar op zoek?