Immunotherapie

De behandelstappen

Over immunotherapie

Wat is immunotherapie en wanneer is het nodig?

Voor de behandeling

Wat gebeurt er voordat u start met immunotherapie?

Tijdens de behandeling

De kuur en bijwerkingen

Na de behandeling

Nacontroles en resultaten van immunotherapie

Het team en contact

Uw behandelteam en vaste contactpersoon

Dag van de kuur

U krijgt een afspraak op de behandelpoli. Voor het toedienen van de kuur verblijft u hier een (paar) uur.
Nadat u zich gemeld heeft op de beschouwende dagbehandeling, worden uw gegevens gecontroleerd en begeleidt een verpleegkundige u naar de behandelkamer. De verpleegkundige brengt een infuusnaald in en begeleidt u verder tijdens het toedienen van de kuur.

Op de dagbehandeling verblijven meerdere mensen die een kuur krijgen. Er mag één persoon bij u blijven tijdens het toedienen van de kuur. Het aantal kuren dat u krijgt zal per situatie verschillen en wordt door de arts in overleg met u bepaald.

Tussentijdse controles

Tussen de kuren door heeft u regelmatig een afspraak met uw behandelend arts en uw verpleegkundig specialist of casemanager. Zij bespreken met u de voortgang van de behandeling, of er vragen of problemen zijn en hoe de behandeling vervolgd zou kunnen worden. U kunt altijd met al uw vragen bij hen terecht. Ook is uw casemanager telefonisch bereikbaar als u nog vragen heeft.

Bijwerkingen

Omdat het eigen afweersysteem soms ook gezonde cellen kan aanpakken, kunnen er bijwerkingen optreden, zoals een ontsteking aan de huid, darm of lever. We vragen u dit altijd te melden.
Bijwerkingen die kunnen optreden:

Als één of meerdere van deze klachten ontstaan kunt u binnen kantoortijden bellen met het secretariaat van de polikliniek waar u wordt behandeld, of met het algemene nummer van MST (053-4872000).

Waar bent u naar op zoek?