Klinische behandeling Diëtetiek

Bij sommige ziekten kan een dieet een onderdeel van de behandeling zijn. In dat geval verwijst uw behandelend medisch specialist u door naar een diëtist. Zij komt dan bij u langs. De diëtisten van Medisch Spectrum hebben ieder een eigen specialisatie.

Hoe gaat de diëtist te werk?

De diëtist geeft u voedings- en dieetadviezen en/of stelt in overleg met u een behandelplan op. U ontvangt eventueel een schriftelijk advies of een brochure. De diëtist rapporteert het advies/ behandelplan aan:

  • uw behandelend medisch specialist;
  • de verpleegkundige(n);
  • roomservicemedewerker;
  • eventuele overige behandelaars.

Gedurende de opname krijgt u begeleiding van de diëtist in het ziekenhuis. Als het nodig is, wordt het behandelplan bijgesteld. Als u naar huis mag, bespreekt de diëtist hoe u de adviezen thuis kunt voortzetten. Bij bepaalde specialismen krijgt u indien nodig een vervolgafspraak op de polikliniek (zie ook poliklinische behandeling). Anders wordt u doorverwezen naar de diëtist in de eerste lijn.

Als u bent opgenomen in een verpleeg- of verzorgingshuis, stuurt de diëtist een overdracht naar de diëtist van het verpleeg-/verzorgingshuis. Voor vragen kunt u terecht bij ons secretariaat: 053 – 487 29 20.

Screenen op ondervoeding

Lees hier over screenen op ondervoeding.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina