De behandeling

Wij zijn Justin en Karin, bestralingsdeskundigen op de afdeling radiotherapie. Wij leggen u uit hoe de bestraling van uw schedel in zijn werk gaat.

Het bestralingstoestel

Bestralen duurt kort. U komt op de bestralingstafel te liggen, in precies dezelfde houding zoals die eerder op de CT-simulator bepaald is. Vervolgens wordt de bestralingstafel op de goede plek onder het bestralingstoestel geschoven.

Uw masker wordt tijdens de bestraling aan de speciale IMRT headpiece ( = hoofd/halssteun ) vast geklikt. Deze steun wordt aan de bovenzijde van de bestralingstafel bevestigd. Daarna kan het eerste deel van de bestraling gegeven worden. Het bestralen van één ‘bestralingsveld’ (deel van een bestralingsbehandeling) duurt enkele seconden. In totaal krijgt u verschillende bestralingsvelden vanuit verschillende richtingen. Dit zal ongeveer vijftien minuten duren. U hoeft alleen maar stil te blijven liggen. Tijdens de bestraling mogen er geen andere mensen in de ruimte aanwezig zijn. Door middel van meerdere camera’s en een intercomsysteem houden we u goed in de gaten. Als de bestraling klaar is, wordt u van tafel geholpen en kunt u zich weer aankleden en weer naar huis gaan.

 

Waar bent u naar op zoek?