De bestraling

De bestraling wordt gestart.

De bestraling van linksonder.

De bestraling van linksboven.

Van de bestraling zelf merkt u helemaal niets, het doet geen pijn, het wordt niet warm of koud. Het toestel maakt een zoemend geluid. Zodra de bestraling afgelopen is, komen wij weer bij u terug in de bestralingsruimte en wordt u van de behandeltafel geholpen. Er is dan ook geen straling meer in de ruimte aanwezig. Tot slot begeleiden we u terug naar de kleedkamer, waar u zich weer kunt aankleden. Op deze manier wordt u dagelijks, behalve in het weekend, bestraald. Als u dat wilt, kunt u vanaf de tweede bestraling iemand meenemen. Deze persoon kan met u mee de bestralingsruimte in. Hij of zij gaat met ons mee naar de bedieningsruimte, waar we indien wenselijk nog het één en ander uitleggen.

Zodra de bestraling is afgelopen komen wij weer bij u in de bestralingsruimte en halen het masker van uw hoofd. Er is geen straling in de ruimte meer aanwezig.

De bestralingsdeskundige helpt u van de behandeltafel te komen. Tot slot begeleiden we u terug naar de kleedkamer, waar u zich weer kunt aankleden.

 

Waar bent u naar op zoek?