De stichting Vrienden van MST zet zich in voor allerlei projecten, waaronder het vervullen van wensen die in de MST wensboom worden opgehangen. Dat zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van ambassadeurs André en Emile. “Het is prachtig om te zien hoe blij iemand is nadat een wens voor hem of haar in vervulling is gegaan.”  

André de Lizer en Emile Mühlradt zetten zich sinds 2021 als ambassadeur in voor de stichting Vrienden van MST. Daarvoor waren ze beiden acht jaar lid van de Cliëntenraad van MST. “Hier werkten we veel samen”, vertelt Emile. “We vonden het allebei jammer dat onze periode bij de Cliëntenraad afliep en wilden graag iets blijven doen voor het ziekenhuis.”

Het geeft veel voldoening om mensen te helpen en met elkaar te verbinden

André de Lizer

Welzijn van patiënten verbeteren
Emile en André reageerden samen op een oproep om te ondersteunen bij de Stichting Vrienden van MST. Deze stichting is er voor het welzijn van patiënten en het betrekken van inwoners uit de regio bij het ziekenhuis en realiseert projecten die niet gefinancierd kunnen worden uit het ziekenhuisbudget. Een heel concreet voorbeeld is de wensboom die sinds eind 2020 in het ziekenhuis staat, waar zowel patiënten, bezoekers als medewerkers van MST een wens op kunnen hangen voor een ander.

Vervullen van wensen
Zowel Emile als André hebben een groot netwerk, waar ze vaak gebruik van maken. André: “Onze contacten helpen ons nu vooral om wensen vanuit de wensboom mogelijk te kunnen maken. Het is heel mooi dat we op deze manier mensen kunnen helpen en met elkaar kunnen verbinden.”

Wens: rijden in een Lamborghini
Vaak legt Emile het eerste contact met de indiener van de wens. “Ik ga dan in gesprek om te achterhalen wat de situatie is en op welke manier wij het beste de wens zouden kunnen vervullen. Laatst hing er een wens in voor een jongen met onder andere een spierziekte en een klompvoet. De wensindieners gunden hem een leuke dag. In het telefoongesprek bleek dat hij erg blij zou worden van een ritje in een Lamborghini.”

Emile Mühlradt

Financiële middelen zijn heel belangrijk om nóg meer voor patiënten te kunnen betekenen

Dag van zijn leven
Na het eerste gesprek zoekt André in zijn netwerk bijpassende bedrijven. “In dit geval lukte het via een bedrijf om een Lamborghini beschikbaar te stellen, zodat Danny de rit van zijn leven kon maken”, aldus André. “Zijn vader vertelde ons dat Danny een kalender had gemaakt om af te tellen naar de dag. Het is toch prachtig dat wij met niet al te grote inspanning zo’n jongen zo blij hebben kunnen maken”, vult Emile aan.

Geld om nog meer te kunnen doen
Voor André en Emile is het heel belangrijk dat Vrienden van MST meer bekendheid krijgt. Daarom vertellen ze er vaak over, bijvoorbeeld op netwerkbijeenkomsten. André: “Zo hopen we meer bereik en draagvlak te creëren, om zo meer financiële mogelijkheden te hebben.” Emile vertelt dat dat belangrijk is. “Wij hebben budget nodig om mooie dingen te kunnen realiseren voor het welzijn van patiënten en de gastvrijheid in het ziekenhuis. Zodat we bij nog veel meer mensen een lach op het gezicht kunnen toveren.”

Ook helpen?
Meer weten over de stichting Vrienden van MST, wat zij betekenen voor het ziekenhuis en hoe jij kunt bijdragen? Lees hier verder.

Waar bent u naar op zoek?