Clientenraad

Cliëntenraad Medisch Spectrum Twente

De Cliëntenraad van Medisch Spectrum Twente behartigt de gemeenschappelijke belangen van de patiënten en cliënten en beoordeelt het ziekenhuisbeleid vanuit het perspectief van cliënten. De Cliëntenraad wil de kwaliteit van de zorg voor patiënten, cliënten van MST blijven bevorderen en waar nodig verbeteren en denkt mee vanuit betrokkenheid, door overleg en gevraagd en ongevraagd advisering.

Ontwikkelingen in de zorg

Patiënten staan centraal rondom het zorgproces. Digitalisering zoals de elektronische Patiëntendossier en nieuwe technologieën bieden veel kansen. Maatwerk rond de individuele patiënt is gewenst en dat vraagt om goede samenwerking in de keten van de zorg. De Cliëntenraad denkt graag mee bij de uitwerking van beleidsinitiatieven en toekomstige ontwikkelingen rond de zorg in het ziekenhuis.

Cliëntenpanel

De Cliëntenraad van MST heeft een Cliëntenpanel opgezet. Door lid te worden kunt u uw mening geven over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van MST. De Cliëntenraad zorgt er vervolgens voor dat uw mening wordt gehoord: wij gebruiken de relevante resultaten bij adviezen aan de Raad van Bestuur. U kunt zich direct aanmelden via het aanmeldformulier.

Samenstelling

Dit zijn de leden van de Cliëntenraad:

Henk Dijks (voorzitter)

Mijn naam is Henk Dijks. Ik ben geboren en getogen in Enschede. Na mijn studie rechten in Groningen kwam ik terug in Twente en ben ik gedurende 42 jaar als advocaat in Enschede werkzaam geweest. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief geweest en nog steeds actief in tal van maatschappelijke functies.  Ik ben getrouwd met Angela en heb vier kinderen mogen opvoeden. Sinds 1 maart 2021 maak ik deel uit van de cliëntenraad MST. Ik hoop met mijn juridische achtergrond en mijn bestuurlijke ervaring een steentje te kunnen bijdragen aan het welzijn van de cliënten van het ziekenhuis.

Hendrik-Jan Koppelman (vicevoorzitter)

Mijn naam is Hendrik-Jan Koppelman en sinds 12 juli 2022 ben ik lid van de Cliëntenraad van MST.  Geboren in Utrecht, woon ik na diverse omzwervingen sinds 1984 met veel plezier in Haaksbergen. Mijn loopbaan heeft zich 46 jaar lang afgespeeld binnen de ziekenhuissector, waar ik mij de laatste jaren heb beziggehouden met de transformatie en innovatie van de zorg bij de Gelre ziekenhuizen en het opzetten van bestuurlijke samenwerking met de ketenpartners in de 0e,  1e en 2e lijn.  Het doel hiervan was en is de levering van goede zorg voor alle burgers, cliënten en patiënten in de hele regionale keten van zorgaanbieders. Ik heb goede en dierbare herinneringen aan MST  waar ik van 1980 tot 2000 heb gewerkt en later als patiënt heb ervaren wat het is om als patiënt opgenomen te zijn. Als lid van de Cliëntenraad wil ik mijn kennis en ervaring in de zorg samen met de overige leden van de Cliëntenraad inzetten voor de belangen van alle patiënten in MST.

Maatschappelijk gezien ben ik betrokken bij de lokale politiek in mijn woonplaats en zet ik mij als bestuurslid in voor de Stichting Leergeld Haaksbergen. Doordat ik sinds 2021 minder ben gaan werken heb ik meer tijd gekregen voor mijn hobby’s, zoals fotografie, fietsen, lezen en reizen en is sport voor mij een onmisbaar deel van mijn leven.

Rita Hoekman (vicevoorzitter)

Hallo, mijn naam is Rita Hoekman en ik ben sinds juni 2022 lid van de Cliëntenraad.  Ik ben meer dan 25 jaar als klinisch fysiotherapeut werkzaam geweest binnen de muren van MST en sinds 2019 met (pre)pensioen. Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe invalshoek om iets te kunnen beteken in het zorgproces rondom de ziekenhuispatiënt. Ik woon samen met mijn man in Enschede en heb twee kinderen en een kleinkind. Ik hou van bewegen (duiken, fietsen, skiën, wandelen), reizen en lezen.

Savan Grolleman

Ik ben Savan Grolleman (woonachtig in Lonneker) en ik ben sinds 2021 lid van de Cliëntenraad van MST.  In het dagelijks leven ben ik teammanager binnen Hogeschool Saxion. Daarnaast heb ik een enorme interesse in de gezondheidszorg, waardoor ik de kans aangreep om te solliciteren voor de CR. Het denken vanuit patiëntbelang én de belangen van een groot ziekenhuis is een uitdagende bezigheid. Daar offer ik graag wat vrije tijd voor op!

Marie-Louise Fisscher

Mijn naam is Marie-Louise Fisscher. De gezondheidszorg is mij niet vreemd. Als dierenarts heb ik vele jaren zorg mogen hebben voor dieren en hun baasjes. In een latere fase van mijn loopbaan heb ik als geestelijk verzorger mogen werken in de ouderenzorg. In de loop der jaren heb ik ook als patiënt indringend kennis moeten maken met het functioneren MST. Het is mij duidelijk dat de organisatie van het ziekenhuis en de toewijding van zorgprofessionals, naast hun medisch-technische kwaliteiten, van fundamenteel belang is voor het welzijn van patiënten. Hoogwaardige expertise en goede bedoelingen alleen staan niet garant voor goede zorg. De Cliëntenraad doet ertoe!

Marieke Roolvink – Hesselink

Ik ben Marieke Roolvink-Hesselink, vanaf november 2022 lid van de Cliëntenraad van MST. Na bijna 20 jaar te zijn weggeweest uit Twente, ben ik sinds juni 2021 terug in Hengelo. Ik heb bestuurskunde gestudeerd en ik werk met veel plezier als secretaris van de kring van commissarissen van de Koning. Naast mijn werk vind ik het ook belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Aan de beste zorg voor de cliënten van MST wil ik graag een steentje bijdragen

Floris Geessinck

Mijn naam is Floris Geessinck, ik ben sinds november 2022 lid van de Cliëntenraad van MST. Ik ben geboren in Groenlo, maar in 2013 naar Enschede verhuisd voor mijn studie Gezondheidswetenschappen. Deze heb ik in 2017 afgerond, waarna ik aan de slag ben gegaan in de VVT (ouderenzorg). Inmiddels werk ik als Informatiemanager bij Marga Klompé (Oost-Achterhoek). Ik woon samen met mijn vriendin Carolien, die werkzaam is binnen het Roessingh Revalidatiecentrum. Innovatie binnen de zorg vind ik ontzettend boeiend, hier ligt ook mijn voornaamste interesse. Vanuit de cliëntkant meedenken op onderwerpen die van belang zijn voor de toekomst is van groot belang en ik hoop hierin mijn steentje te kunnen bijdragen.

Marijke Hoomans

Mijn naam is Marijke Hoomans. Sinds 1 februari 2023 maak ik deel uit van de Cliëntenraad. Ik ben sinds kort gestopt met werken als adviseur beleid en kwaliteit bij een grote VVT organisatie. In mijn lange loopbaan van 50 jaar actief in vele aspecten van de gezondheidszorg, hebben de belangen van cliënten of patiënten en goede kwaliteit van zorg altijd een belangrijke rol gespeeld. Dit heb ik gedaan als verpleegkundige gespecialiseerd in kinderverpleegkunde en neonatologie in het ziekenhuis de Stadsmaten. Na een verhuizing met ons gezin naar het noorden van het land heb ik mij gespecialiseerd als researchverpleegkundige en Quality control officer binnen een organisatie voor Geneesmiddelenonderzoek. In deze organisatie heb ik uiteindelijk de kant van leidinggeven binnen de kliniek gekozen. Terug in Enschede ben ik als kwaliteitsfunctionaris gaan werken in een VVT organisatie met als doel; het inrichten van een kwaliteitssysteem voor de behalen van een certificering Harmonisatie Kwaliteit Zorg. Binnen deze organisatie ben ik naast mijn functie als beleidsadviseur actief geweest in de rol van klachtenfunctionaris voor cliënten/bewoners en naasten. Ik woon in Enschede, heb 3 kinderen met partners en 5 kleinkinderen. Hou van sporten, film, theater, stedentrips of een reis. Ik hoop met mijn kennis en blijvende interesse in kwaliteit van zorg waarin de cliënt/patiënt centraal staat, hieraan een bijdrage te kunnen leveren door mijn deelname aan de Cliëntenraad.

Frans Bentvelsen

Mijn naam is Frans Bentvelsen. 62 jaar geleden ben ik geboren in het Westland en na mijn studie Fiscaal Recht in Leiden, zijn mijn vrouw en ik verhuisd naar Maastricht, waar we een groot aantal jaren gewoond en gewerkt hebben. Na de jaren in Limburg zijn wij teruggegaan naar de roots van mijn vrouw en zijn neergestreken in Boekelo, waar we nu al zo’n 30 jaar wonen. Onze vijf kinderen zijn hier geboren (in MST trouwens) en getogen, maar de laatste heeft onlangs ons huis verlaten. Voor mijn werkgever, de Belastingdienst, heb ik in veel verschillende functies op diverse plaatsen in Nederland gewerkt. We voelen ons erg thuis in Twente en genieten elke dag van onze mooie omgeving.

Hans Krake

Ik ben Hans Krake. Vanaf mijn geboorte woon ik (op verschillende plekken) in Enschede. Ik ben gehuwd en heb 3 volwassen kinderen met aanhang.
Sinds 1 mei 2023 maak ik deel uit van de Cliëntenraad. Ik vind het een mooie uitdaging om binnen de Cliëntenraad en in dialoog met elkaar, de kwaliteit van ondersteuning en zorg te verbeteren vanuit het perspectief van de patiënten van MST.

Het biedt mij ook de kans om nader kennis te maken met MST als bedrijf/organisatie. Een andere omgeving dan mijn werkgever, de rechtbank Overijssel waar ik als manager in het civiele team werkzaam ben.
Twee op het oog hele verschillende organisaties en toch zijn er ook veel overeenkomsten. Over en weer valt er zeker van elkaar te leren!

Ervaring met medezeggenschap heb ik opgedaan in de MR van de basisschool van mijn kinderen. De afgelopen periode ben ik actief geweest voor een Raad van Toezicht in het onderwijs. Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan sport. Onder andere met hardlopen, tennissen en fietsen. Ik kijk ook graag naar een goede voetbalwedstrijd.

Contact

Mail: clientenraad@mst.nl
Telefoon: (053) 4 87 20 90

Medisch Spectrum Twente
t.a.v. Cliëntenraad
Postbus 50.000
7500 KA Enschede

Waar bent u naar op zoek?