Huisregels

Huisregels

Wij heten u van harte welkom in Medisch Spectrum Twente. Voor ieders veiligheid en comfort hanteren we een aantal huisregels.

Agressie

Agressie, geweld en strafbare feiten worden niet geaccepteerd. Hierop volgt altijd een sanctie.

Lees hier meer over hoe we in MST omgaan met ongewenst gedrag en agressie.

Aansprakelijkheid eigendommen

Je bent zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor uw eigendommen. Wij registreren gevonden voorwerpen op de website van iLost. Hier kun je zien of wij je verloren bezit gevonden hebben.

Het parkeren van je vervoermiddel, zowel in de parkeergarage als op parkeerterreinen buiten, is voor eigen risico.

Legitimatieplicht

Als je geen patiënt, patiëntbezoeker of medewerker bent, verzoeken wij je om zich bij binnenkomst te melden bij de receptie. In en rond MST geldt legitimatieplicht. Medewerkers dragen hun MST-badge zichtbaar.

Eten en drinken

Als je iets speciaals wilt meenemen voor een patiënt, neem dan geen risicovolle voedingsmiddelen mee, zoals vlees en vleeswaren, vis, rauwkost en zuivelproducten.

Elektrische apparaten

Als je opgenomen wordt in MST, mag je alleen bepaalde elektrische apparaten meenemen. In onderstaande lijst zie je welke apparaten dat zijn. Ze zijn alleen toegestaan als er geen beschadigingen aan het apparaat of de kabel te zien zijn.

  • Een telefoon, tablet en laptop;
  • Apparaten voor persoonlijke verzorging, zoals een scheerapparaat en een elektrische tandenborstel;
  • Medische apparatuur (zoals een insulinepompje). Je moet zelf het apparaat kunnen bedienen. Als dit niet mogelijk is, nemen onze medewerkers de zorg hiervoor over met apparatuur van MST;
  • Eventuele oplaadkabels voor deze apparaten.

Apparaten die niet in deze lijst staan, zijn niet toegestaan. Neem je wel een ander apparaat mee, dan hebben medewerkers van MST het recht om vanuit veiligheidsoverwegingen deze apparaten te weigeren.

Net als voor overige eigendommen geldt dat je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor je elektrische apparaten. MST is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade.

Bezoek en bezoektijden

Bezoek is van harte welkom binnen de daarvoor aangegeven bezoektijden, in afstemming met patiënt en verpleegkundige. Er geldt een maximum van 2 bezoekers tegelijkertijd per patiënt.

Cameratoezicht

In MST maken we gebruik van cameratoezicht, in algemene ruimtes.

Hulphonden

Dieren zijn niet toegestaan in het ziekenhuis, m.u.v. hulphonden. Hulphonden zijn welkom in wachtruimten, spreekkamers en het bezoekersrestaurant, en op enkele andere plaatsen onder voorwaarden.

Lees meer over een bezoek aan MST met een hulphond.

Beeld, geluid en social media

Bezoekers, patiënten en medewerkers mogen niet zonder toestemming gefilmd en/of gefotografeerd worden. Er is gecontroleerd cameratoezicht in en om ons ziekenhuis om uw veiligheid te waarborgen.

Roken, drugs en alcohol

MST is een alcohol-, drugs- en rookvrij ziekenhuis. Je kunt alleen roken buiten de rookvrije zones.

Bloemen en planten

Bloemen en planten op de kamer zijn toegestaan, m.u.v. de afdelingen intensive care, hematologie/oncologie, hemodialyse en de neonatologie. Bij ontslag moeten bloemen en planten meegenomen worden naar huis.

Posters / Folders

Het verspreiden / ophangen van posters en flyers mag alleen na toestemming van de afdeling Communicatie. Vraagt u de receptioniste.

Veiligheid staat voorop

Wij doen er alles aan om de huisregels te bewaken. Er volgt een waarschuwing als de regels niet worden nageleefd. In het ergste geval zijn wij genoodzaakt de toegang tot MST te ontzeggen. Geef altijd gehoor aan de aanwijzingen van (beveiligings)medewerkers en spreek één van onze medewerkers aan als u een overtreding van onze huisregels opmerkt.

Waar bent u naar op zoek?