Stages

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een stageplaats bij Medisch Spectrum Twente (MST)! Als lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hecht MST veel waarde aan het bieden van stageplekken aan toekomstige (zorg)professionals. Daarnaast zijn we van mening dat ook wij veel kunnen leren van de frisse blik en energie van studenten. Leren doen we samen, met en van elkaar.

Studenten van verschillende opleidingen en van verschillende opleidingsniveaus krijgen bij MST de kans om praktijkervaring op te doen. Jaarlijks starten ruim 500 stagiairs met hun stage bij MST, zowel bij zorggerelateerde als niet-zorggerelateerde stages.

MST@Stages
MST@Stage is het Stagebureau van MST en het centrale aanspreekpunt voor alle vragen over stages. MST@Stage is onderdeel van Medical School Twente, het leerhuis van MST, en draagt zorg voor het matchen van vraag en aanbod en is organisatorisch betrokken bij alle activiteiten omtrent stagiairs en stageplekken.

Samenwerkingsverbanden
Voor een aantal opleidingen hebben we een samenwerkingsverband met een onderwijsinstelling. Het gaat om de volgende opleidingen:

Opleiding Onderwijsinstelling Solliciteren
MBO
Doktersassistent ROC van Twente Via onderwijsinstelling
Verpleegkunde ROC van Twente Via onderwijsinstelling
HBO
Diëtiek Saxion Via onderwijsinstelling
Ergotherapie Saxion Via onderwijsinstelling
Fysiotherapie Saxion Via onderwijsinstelling
Logopedie Saxion Via onderwijsinstelling
Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken Hanzehogeschool Groningen Via onderwijsinstelling
Physician Assistant (deelstage) n.v.t. Contact via MST@Stage
Social Work Saxion Via onderwijsinstelling
Verpleegkunde voltijd Saxion Via onderwijsinstelling
WO
Biomedische Technologie Universiteit Twente Contact via Medlon
Farmacie Rijksuniversiteit Groningen Via onderwijsinstelling
Gezondheidswetenschappen Universiteit Twente Via onderwijsinstelling
Geneeskunde Rijksuniversiteit Groningen Ben je in opleiding bij een andere onderwijsinstelling? Mail dan naar coassistenten@mst.nl.
Tandheelkunde Radboudumc Via onderwijsinstelling
Technische Geneeskunde Universiteit Twente Via onderwijsinstelling
 

MST@Stage bemiddelt niet bij verzoeken om snuffelstages, meeloopdagen of maatschappelijke stages voor scholieren van VMBO, HAVO of VWO.

Overige opleidingen
Staat jouw opleiding er niet tussen? Neem dan contact op met MST@Stage via Stages@mst.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Wetenschappelijke stages
Wij bieden ook stageplaatsen aan voor wetenschappelijk onderzoek. Klik hier voor meer informatie.

Na jouw stage
Of je nu bij MST stage hebt gelopen of ergens anders, wij komen graag met je in contact om samen te kijken of MST jouw werkgever kan worden. Voor sommige functies hebben wij vrijwel het gehele jaar door vacatures open staan. Aansluitend op stageperiodes hebben we vaak meerdere interessante vacatures beschikbaar, zodat jij na je stage direct aan de slag kunt bij MST.

Klik hier om de vacatures te bekijken.

Contact
Neem voor vragen over de stagemogelijkheden contact op met MST@Stage via stages@mst.nl.

Studenten aan het woord

“De voornaamste reden dat ik heb gekozen voor MST om mijn senior coschappen te lopen, is het brede aanbod aan medische specialismen. Ik wist nog niet welk specialisme het beste bij mij paste, dus wou ik mij zo goed mogelijk kunnen oriënteren. Ondanks dit brede aanbod heb ik gemerkt dat MST de sfeer heeft van een klein streekziekenhuis. Je hebt namelijk laagdrempelig contact met artsen en er is ruimte voor persoonlijke begeleiding.”

Dylan – Coassistent

Femke – Verpleegkundig stagiair

“De stage in MST was mijn eerste ziekenhuisstage. Ik heb stage mogen lopen op de oncologische chirurgie afdeling, waar ik met een leuk team samen heb mogen werken. Ik heb veel geleerd over de zorg voor deze diverse patiëntengroep. Er was veel ruimte op de afdeling voor goede begeleiding. Ik heb de stage in MST als erg leerzaam en leuk ervaren. Ik kijk hier met een positieve blik op terug en raad het medestudenten aan.”

Waar bent u naar op zoek?