Pak de zon en straal!

De komende dagen schijnt de zon volop en wordt het erg warm. Erg uitnodigend om in de zon te gaan zitten, maar pas op! Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en daarom is het erg belangrijk om je bewust te blijven van de gevaren van de zon.

Deze week is het huidkankerweek, een initiatief met als doel aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor het risico van huidkanker. Onze collega’s van Team Derma geven jullie graag een paar tips om zo veilig mogelijk in de zon te kunnen zitten en om je huid zo optimaal mogelijk te beschermen.

Tip 1: Smeer anderhalf uur voor je de zon in gaat met factor 30 of 50, maar vermijd de zon tussen 12 en 15 uur (dan is de zonkracht het sterkst)!

Tip 2: Draag een pet en/of hoed (zeker als de hoofdhuid zichtbaar is) en een zonnebril, ook op een bewolkte dag kan UV-straling hoog zijn!

Tip 3: Herhaal het smeren van zonnebrandcrème elke 3 uur (onafhankelijk van het merk) en smeer kinderen extra goed in om verbranding tegen te gaan of laat ze UV-werende kleding dragen!

Meer informatie over de huidkankerweek vindt je hier.

Waar bent u naar op zoek?