Anesthesiologie

Als u in Medisch Spectrum Twente geopereerd wordt, kunt u te maken krijgen met onze afdeling Anesthesiologie. Anesthesiologie is het specialisme dat zich bezighoudt met verschillende vormen van verdoving (anesthesie), pijnbestrijding en intensieve zorg rondom een operatie, onderzoek of behandeling. De anesthesioloog verdooft patiënten en brengt ze in slaap voordat ze geopereerd worden. Hij wordt ook wel narcotiseur, slaapdokter of anesthesist genoemd.

Het anesthesiologisch team zorgt ervoor dat u de operatie zo goed en zo veilig mogelijk doorstaat. Er kan een plaatselijke en/of een algehele verdoving toegepast worden. Voorafgaand aan veel operaties beoordeelt de anesthesioloog of de conditie van de patiënt goed genoeg is om een operatie te doorstaan. Dit wordt gedaan op de preoperatieve screening. U kunt hier meer lezen over de preoperatieve screening.

Anesthesiologie bij hartoperaties

Voor hartoperaties is er een speciaal team anesthesiologen die hiervoor is opgeleid. Zij hebben een eigen preoperatief systeem. Het thorax-anesthesioloogteam bewaakt de patiënt en is ook na afloop van de operatie verantwoordelijk voor de patiënt als deze op de intensive care ligt. U kunt hier meer lezen over cardiothoracale chirurgie.

Behandeling traumapatiënten

Onze anesthesiologen zijn ook betrokken bij de opvang en behandeling van traumapatiënten bij grote ongelukken in Nederland en Duitsland. Deze patiënten worden opgevangen op de Spoedeisende Hulp (SEH).

Waar bent u naar op zoek?