Wachttijden Neurochirurgie

Hier vindt u de wachttijden van Neurochirurgie.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met een planningsmedewerker. Soms is het mogelijk om onder voorbehoud al een voorlopige operatie datum mee te geven. Indien u bepaalde periodes of dagen niet ingepland kunt worden, dan horen wij dat graag.

Als er wachttijden bekend zijn publiceren wij deze hieronder, zodat u bij het maken van een afspraak weet wat u gemiddeld kunt verwachten.

Geactualiseerd: klik hier voor de datum waarop de wachttijden geactualiseerd zijn.

Wachttijden polikliniek

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Enschede 21 Afhankelijk van uitvoerend specialist.

Wachttijden behandelingen (na bezoek aan polikliniek)

Wachttijd (in dagen) Opmerking
Deep Brain Stimulation (DBS) 90 Wachttijd vanaf het eerste polibezoek bij de neuroloog tot de daadwerkelijke operatie. In de tussentijd krijgt u een DBS screening en heeft u meerdere contactmomenten met de betrokken specialisten.
Hernia (HNP)/ kanaalstenose operatie 60
Neurolyse perifere zenuw, waaronder carpaal tunnel syndroom 7
Spondylodese operatie aan de wervelkolom 49

Toelichting termen

Toegangstijd polikliniek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op deze website staan gemiddelde wachttijden voor de behandelingen en de 3e beschikbare plek bij de poliklinieken vermeld (volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit). Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Wachttijden

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan dan met u bekijken of u elders sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Waar bent u naar op zoek?