Cijfers en feiten van de afdeling Radiologie

  • De afdeling is verdeeld over drie locaties: Enschede centrum, Oldenzaal en polikliniek Haaksbergen. Echter, niet op alle locaties worden alle onderzoeken gedaan. Afhankelijk van het type onderzoek wordt met u een afspraak gemaakt op een bepaalde locatie.
  • Alle locaties samen hebben we 24 onderzoekskamers.
  • Ook  buiten de afdeling Radiologie doen wij röntgenonderzoeken, zoals bijvoorbeeld op de operatiekamers, verpleegafdelingen en spoedeisende hulp. Daarvoor hebben we mobiele röntgen- en echoapparaten, zodat we overal in het ziekenhuis radiologische diensten kunnen verlenen.
  • We doen ongeveer 200.000 onderzoeken en behandelingen per jaar.
  • Per werkdag bezoeken tussen de 500 en 600 patiënten onze afdelingen.
  • De afdeling Radiologie heeft ongeveer 145 medewerkers, waaronder administratief medewerkers, radiodiagnostisch laboranten, echolaboranten en radiologen.
  • Op onze afdeling worden radiologisch laboranten, echolaboranten en radiologen opgeleid.

Waar kan ik terecht voor een radiologisch onderzoek?

Elke locatie van het MST heeft een afdeling Radiologie. Echter worden niet alle onderzoeken op alle locaties gedaan. Kijk bij het soort onderzoek op welke locatie dit onderzoek wordt gedaan of vraag ernaar bij het maken van een afspraak.

Radiologie informatie

De informatie op deze site is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, het kan echter zijn dat deze nog niet volledig is. Heeft u vragen, op- of aanmerkingen neem dan contact op met onze administratie: telefoon (053) 4 87 32 00.

De meest voorkomende röntgenonderzoeken

De meest voorkomende röntgenonderzoeken staan hieronder. Deze onderzoeken kunnen op elke locatie verricht worden. Voor deze onderzoeken geldt dat het genoemde deel van het lichaam meestal zonder kleding gefotografeerd wordt. Verder zijn er geen bijzondere voorbereidingen nodig voor de genoemde foto’s.

X-ThoraxFoto van hart en longen (Staand, indien mogelijk)
X-ThwkFoto van het bovenste deel van de rug
X-LWKFoto van het onderste deel van de rug
X-BOZFoto van de buik (Altijd liggend)
X-BekkenFoto van beide heupen
X-KnieFoto van de knie
X-EnkelFoto van de enkel
X-VoetFoto van de voet
X-SchouderFoto van de schouder
X-Hand/polsFoto van de hand en of de pols

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina