‘Team Spoedeisende Hulp’ volgt artsen en hulpverleners eerste hulp op de voet

In het voorjaar van 2019 waren onze SEH-collega’s iedere week te zien in het nieuwe televisieprogramma ‘Team Spoedeisende Hulp’. Het programma werd, gedurende een periode van 10 weken, iedere maandagavond uitgezonden op RTL5.

Op de Spoed Eisende Hulp afdeling van een ziekenhuis weet je nooit hoeveel patiënten er op welk tijdstip, op welke manier (ambulance, traumahelikopter of eigen vervoer), met welke gezondheidsproblemen binnenkomen. Het werken op de SEH vraagt om veel kwaliteiten zoals stressbestendigheid, flexibiliteit, brede kennis en kunde, oor en oog voor de patiënt, snel kunnen nadenken en handelen en goed kunnen samenwerken.

Onze SEH-artsen, verpleegkundigen en secretaresses werken 24/7 nauw samen om zo snel mogelijk de oorzaak van het gezondheidsprobleem te achterhalen en de juiste behandeling te kunnen starten. Met als doel de patiënt en zijn/haar familieleden in een onzekere periode zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij werkt het team samen met andere afdelingen binnen ons ziekenhuis. Maar ook met huisartsen, ambulancediensten, helikopterdiensten en (thuis)zorginstellingen.

Allemaal onderwerpen die tijdens de opnames en gesprekken aan bod kwamen. Kortom een unieke kans om een kijkje in de keuken van onze SEH te nemen! Het televisieprogramma bestaat uit 10 afleveringen. Tijdens iedere aflevering van 40 minuten worden zowel collega’s van MST als onze Santeon collega CWZ in Nijmegen gevolgd.

Privacy

Bij MST staat de privacy van de patiënten, hun naasten en zorgverleners voorop. Daarom kregen patiënten en zorgverleners, voordat de camera ging draaien, altijd de vraag of ze mee wilden werken aan de TV-serie ‘Team Spoedeisende Hulp’. Alle patiënten en zorgverleners die in de tv-reeks voorbij komen, hebben toegestemd met de opnamen en het uitzenden ervan.

Uitzending gemist?

Heb je een uitzending gemist? Onderstaand kun je alle afleveringen bekijken.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6

Aflevering 7

Aflevering 8

Aflevering 9

Aflevering 10

Waar bent u naar op zoek?